Alternatif gıda, yazılım ve dikey tarım girişimleri yatırımlarını artırıyor

Alternatif proteinlerin öne çıktığı foodtech pazarının farklı alt kategorilerin desteği ile büyüyeceği tahmin ediliyor. 2022'ye hızlı giren girişimler şu ana kadar 3 milyar $'a yakın yatırım aldı.
Alternatif gıda, yazılım ve dikey tarım girişimleri yatırımlarını artırıyor

Alternatif protein ve laboratuvar ortamında üretilmiş gıdaların başı çektiği foodtech girişimleri bu konuda onayların artması ile herkese daha kolay ulaşan ürünlerle büyümesini sürdürdü. Türkiye'de de market raflarında görmeye başladığımız hayvansal alternatifler pazarı en çok büyüten alt kategorilerden. 

Geçtiğimiz sene de büyümesine devam eden foodtech ve bunun içinde yer alan beslenme, organik gıda, gıda işleme gibi kategoriler, 2021'de bir önceki seneye göre neredeyse 3 katı kadar daha çok yatırım aldı. Bu sene başından itibaren de yatırım haberlerini okuduğumuz sektör alternatif gıdalar ile birlikte SaaS, restoran ve marketler için yazılımlar, biyoteknoloji ve sağlıklı yaşama dair geliştirmeler üzerine çalışan girişimlerle büyüyecek gibi görünüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.