Ethereum geliştirici araçları sunan Hardhat'in ana şirketi Nomic Labs vakfa dönüştü

Ethereum geliştirici araçları sunan Hardhat'in ana şirketi Nomic Labs, bugün kar amacı gütmeyen bir organizasyon yapısına dönüştüğünü açıkladı.
Ethereum geliştirici araçları sunan Hardhat'in ana şirketi Nomic Labs vakfa dönüştü

Ethereum geliştirici araçları sunan Hardhat'in ana şirketi Nomic Labs, bugün kar amacı gütmeyen bir organizasyon yapısına dönüştüğünü açıkladı. İlk olarak 2018 yılında kurulan Nomic, bir kripto cüzdan tedarikçisi ve danışmalık şirketi olarak faaliyet göstermekteydi. 

30 milyon dolarlık fon toplama hedefinin 15 milyon dolarlık kısmını şimdiden tamamlayan Nomic, girişimin kurucusu Franco Zeoli'nin aktardığına göre bu desteğin büyük bir kısmını Ethereum Foundation'a borçlu. Bağışlar, Ethereum Foundation'ın yanı sıra Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Coinbase, Consensys, Andreessen Horowitz, The Graph, Polygon, Chainlink, a_capital ve Kaszek Ventures gibi isimlerden geliyor. 

Nomic'in hedefleri 

Nomic, fon hedefini tutturmak için merkeziyetsiz otonom organizasyolara (DAO)fon tekliflerinde bulunacak. 

Nomic Foundation, geliştiriciler için bir alt yapı inşa ederek, geliştirici deneyimini iyileştirmeyi ve böylece Ethereum protokolüne daha fazla geliştirici çekmeyi planlıyor. Franco Zeoli Ethereum'un ölçeklenebilir yapısının daha fazla geliştirici tarafından keşfedilmesinin, Ethereum'un geleceğini belirleyeceğine de dikkat çekiyor. 

Nomic bundan böyle yalnızca Hardhat'i desteklemekle kalmayacak, diğer geliştirici araçlarını da destekleyerek Ethereum ekosisteminin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacak. 

Vitalik Buterin Nomic'i neden destekledi? 

Bu arada Nomic'İn Ethereum Foundation tarafından daha önce de destek gördüğünü belirtelim. 2015 yılından bu yana bitcoin üzerine çalışan ortaklar, 2019 yılında Ethereum Foundation'dan kazandığı bir teşvikle geliştirici araçları sunan Hardhat üzerinde çalışmaya başlamıştı. 

Böylece Nomic ve Ethereum Foundation arasındaki ilişkiler sağlamlaşırken, Ethereum Foundaiton kurumun tek gelir kaynağı haline geldi. Hardhat şu anda 23 bin Github reposuna sahip. Ayrıca Hardhat'İn Uniswap, ENS ve AAVE başta olmak üzere on binlerce aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptığını belirtelim.

Nomic'in yeni geliştirici araçlarını desteklemesi, Ethereum protokolünün, daha fazla geliştirici tarafından kullanılmasını sağlayacaktır. Yazılım geliştiriciler, belli araçları kullanarak Ethereum blockchain'i üzerinde yeni uygulamalar geliştirebilir. Bu sayede Ethereum'un büyümesi çok daha fazla hız kazanabilir. 

Son dönemde web3 teknolojilerinin gündeme gelmesi blockchain geliştirici araçlarına gösterilen ilgiyi de beraberinde getirdi. Thridweb gibi yeni platformlar pazara giriş yaparken, blockchain geliştirici platformu Alchemy, 200 milyon dolar yatırım aldı. Geliştirici araçlarının artmasıyla önümüzdeki dönemde kullanacağımız pek çok uygulamanın blockchain'den güç alacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.