Blockchain geliştirici platformu Alchemy, 200 milyon dolar yatırım aldı

Alchemy, Lightspeed Venture Partners ve Silver Lake liderliğinde 200 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 10.2 milyar dolara yükseltti.
Blockchain geliştirici platformu Alchemy, 200 milyon dolar yatırım aldı

Web3 teknolojileri için altyapı üreten Alchemy, yeni yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Lightspeed Venture Partners ve Silver Lake liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Andreessen Horowitz (a16z), Coatue Management, DFJ, Pantera ve Addition katılım gösterdi. Bu son yatırım turu ile birlikte girişimin değerlemesi 10.2 milyar dolara yükseldi. 

Girişimin web3 teknolojileri için bir geliştirici platformu olarak konumlanması ardarda yeni yatırım turları kapatmasını sağlıyor. Bu noktada Alchemy'nin 2021'in ekim ayında gerçekleşen C serisinde 250 milyon dolar alarak değerlemesini 3.5 milyon dolara taşıdığını  hatırlatalım. Girişim 2021'in Nisan ayında ise B serisini 80 milyon dolar yatırım ve 505 milyon dolar değerleme ile kapatmıştı. 

Girişimin detayları

5 yıl önce Nikil Viswanathan ve Joseph Lau tarafından bir apartman dairesinde kurulan girişim, sunduğu geliştirici araçları ve APIlar ile geliştiricilerin blockchain tabanlı projeler geliştrmesini sağlıyor. Bu anlamda girişimin, Alchemy Build, Alchemy Supernode, Alchemy Notify ve Alchemy Montitor gibi birbirinden farklı araç ve alt yapı seçenekleri sunduğunu belirtelim. 

Şirket, Amazon Web Services interneti nasıl değiştirdiyse, Alchemy'nin de web3 teknolojilerini aynı şekilde değiştirmesini hedefliyor. Bu hedef şirketin büyümesinde kritik bir rol oynuyor. Ekim ayından bu yana değerlemesini 3'e katlayan Alchemy, geçtiğimiz nisan ayından bu yana değerlemesini 19.8 kat artırdı. Yani Alchemy, aldığı yatırımlarla değerlemesine her ay 1.1 milyar dolar eklemiş oldu. 

Girişimin öne çıkan verileri

Şimdiye kadar sağladığı teknoloji ile 30 milyar dolar on-chain işlem hacmine ev sahipliği yapan Alchemy, 10 milyondan fazla son kullanıcıya hizmet verdi. Alchemy'nin desteklediği şirketler arasında Adobe, Opensea, Opera ve Dapper gibi ilgi çekici isimler yer alıyor. 

Ekim ayındaki yatırım turundan bu yana girişimin kullanıcı tabanı yüzde 50 yükselirken, platformda ürün geliştiren ekip sayısı 3 kat arttı. Ekim ayında yıllık olarak 45 milyar dolarlık on-chain işlemlere güç verdiğini açıklayan şirket, bu rakamı 105 milyar dolara taşıdı. 

NFT pazarının hareketliliği de Alchemy'nin güç kazanmasında önemli bir rol oynadı. Son 12 ayda Alchemy'den güç alan NFT pazar yerleri sanatçılara 1,5 milyar dolardan fazla telif ödedi. Bunun 1 milyar doları doları ise son 3 ayda ödendi. 

Tüm bu başarıya ve yüksek yatırım miktarına rağmen, girişim küçük bir ekiple hareket ediyor. 2021'in başında 13 kişilik bir ekiple faaliyetlerini sürdüren Alchemy, ekibini 50 kişiye çıkarmış durumda. Bu noktada şirketin nicelikten ziyade niteliğe önem verdiğini düşünebiliriz. Yine de şirket bu son yatırımı ekibi genişletmek için kullanacak. Kurucu ortaklar ekibi yıl sonuna kadar 200 kişiye çıkarmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.