Apple'dan iPhone modellerini temassız ödeme terminaline dönüştüren özellik: Tap to Pay

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone modelleri, Tap to Pay özelliği ile birlikte temassız ödemeleri herhangi 3. parti bir donanıma gerek kalmadan alabilecek.
Apple'dan iPhone modellerini temassız ödeme terminaline dönüştüren özellik: Tap to Pay

iPhone modellerinin yakın zamanda cihazlar arasında temassız ödemeleri kabul edebileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. İlk olarak yaklaşık 10 gün önce duyum olarak karşımıza çıkan bu gelişme, Apple'ın açıklaması ile birlikte resmiyet kazandı. 

Bugün Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone modelleri, temassız ödemeleri herhangi 3. parti bir donanıma gerek kalmadan alabilecek. Apple'ın açıklamalarına göre ise iPhone modellerini temassız ödeme terminaline dönüştüren özelliğin ismi ise "Tap to Pay" olacak.

Hatırlatmak gerekirse işletmeler, iPhone modelleri ile halihazırda temassız ödeme alabiliyorlar. Fakat ABD'de bu ödemelerin alınabilmesi için finansal hizmetler sunan bir şirketin donanımı gerekiyor. iPhone ile temassız ödeme almak isteyen şirketlerin büyük oranda finansal hizmetler şirketi Square'in donanımını kullandığını da ekleyelim.

Bu durumu değiştirecek olan Tap to Pay özelliği, herhangi bir şekilde 3. parti bir donanım ürününe gerek kalmadan işletmelerin temassız ödemeleri iPhone modelleri üzerinden almalarına olanak sağlayacak. Tap to Pay özelliği bu yıl içinde ilk etapta ABD'de kullanıma sunulacak.

Tap to Pay özelliğinin iPhone XS ve sonrasında karşımıza çıkan iPhone modelleri için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. iPhone XS öncesinde kullanıma sunulan iPhone modellerinde Tap to Pay özelliği bulunmayacak. Tap to Pay özelliği ile birlikte işletmeler, hem Apple Pay hem de diğer temassız ödemeleri alabilecekler. 

Ödeme platformlarının ve uygulama geliştiricilerinin iOS uygulamalarına entegre ederek kullanabilecekleri Tap to Pay özelliği, 3. parti donanım zorunluluğunu ortadan kaldırması nedeniyle işletmelerin hem mali hem de operasyonel yükünü de azaltacak.

Apple tarafından açıklanan bilgilere Stripe, müşterilere Tap to Pay özelliğini sunan ilk ödeme platformu olacak. Stripe'ın Tap to Pay özelliğini önümüzdeki bahar aylarında kullanıma sunması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.