Alfa Romeo'nun yeni aracı Tonale, NFT sertifikasına sahip olacak

Alfa Romeo yeni Tonale'nin servis ve kaza kaydı tutan bir NFT sertifikasına sahip olacağını açıkladı. Böylece araç sahipleri, aracın nasıl muhafaza edildiğini açıkça belgeleyebilecek. 
Alfa Romeo'nun yeni aracı Tonale, NFT sertifikasına sahip olacak

Alfa Romeo yeni aracı Tonale'yi tanıttı. Şirket, ABD'li kullanıcıların ilgisine sunulacak olan Tonale'nin servis ve kaza kaydı tutan bir NFT sertifikasına sahip olacağını açıkladı. 

NFT sertifikasının, araçla birlikte müşterilerin kullanımına tesis edilmesi planlanıyor. Söz konusu NFT, müşterilerin onayı kapsamında araç verilerini kayıt altına alacak. Böylece ikincil satışlarda bir sertifika görevi görerek, aracın nasıl muhafaza edildiğini açıkça belgeleyebilecek. 

Şirket söz konusu NFT'yi, aracın yaşamının ana aşamalarının güvenilir ve değiştirilemez kaydı olarak tanımlıyor. Şu an için şirket NFT'yi hangi blockchain'de mint edeceğini açıklamadı. Ancak tıpkı NFT ile yapılan emlak satışlarında gördüğümüz gibi ikincil araç satışlarında da NFT'lerin önemli bir rol üstleneceğini söyleyebiliriz. Tabi bütün bunlar için yasalar ve kripto teknolojilerinin uygumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini belirtelim. 

Tonale'nin 2023'ün ilk çeyreğinde Kuzey Amerika'daki araç bayiilerine gelmesi bekleniyor. Aracın NFT özelliğinin ötesinde pek çok teknolojik özellikle donatıldığını eklemekte fayda var. 

Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunan Tonale, böylece Android tabanlı Uconnect 5'i çalıştırıyor. Aracın ayrıca Alexa entegrasyonuna sahip olduğunu söyleyelim. 

Hibrit bir araç olan Tonale, ön tekerlekleri altı vitesli otomatik şanzıman aracılığıyla çalıştıran bir benzinli motor ile çalıştırırken, arka tekerlekleri elektrik motoruyla harekete geçiriyor. Aracın motoru 134 kW güç üreten 1.3 L turboşarjlı MultiAir dört silindirli bir motor olarak öne çıkıyor. Elektrik motoru ise aracın motor gücüne 90 kW daha katkıda bulunuyor. 

Alfa Romeo'nun yeni aracı Tonale'ye NFT özelliği eklemesi, yeni araç serilerinde de benzer bir beklentiyi doğurabilir. İkincil satışlarda aracın değerini garanti altına alan Alfa Romeo, bu sayede bir yatırım aracı olarak konumlanarak satışlarını artırabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.