150 milyon dolar yatırım alan Scandit'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

Scandit tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. 
150 milyon dolar yatırım alan Scandit'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

Artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan İsviçre merkezli Scandit, yeni bir yatırım aldı. Scandit tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. 

Scandit'in 150 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Warburg Pincus liderliğinde gerçekleşti. Scandit'in eski yatırımcıları konumunda bulunan Atomico, Forestay Capital, G2VP, GV, Kreos, NGP Capital, Schneider Electric, Sony Innovation Fund ve Swisscom Ventures da yatırım turuna katıldı.

Alınan 150 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesinin 1 milyar dolar barajını aştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Scandit, en son 2020 yılının Mayıs ayında C serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım da almıştı.

150 milyon dolarlık D serisi yatırım turu ile birlikte Scandit girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 300 milyon dolara ulaştı.

2009 yılında Christian Floerkemeier, Christof Roduner ve Samuel Mueller tarafından Zürih'te kurulan Scandit, barkodları, metinleri, kimlik kartlarını veya herhangi bir fiziksel nesneyi taramak için mobil computer vision teknolojisini kullanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Scandit platformu 2021 yılı içinde 150 milyondan fazla cihaz tarafından da kullanıldı.

Scandit tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin 1700'ü aşkın müşterisi de bulunuyor. Scandit'in müşterilerinin genellikle perakende, ulaşım ve seyahat, üretim, lojistik ve sağlık sektörlerinden markalar olduğunu da ekleyelim. Scandit'in müşterileri arasında ise FedEx, Levi’s Strauss & Co., L’Oreal ve Sephora da yer alıyor. Scandit sunduğu teknoloji ile birlikte markalara yapay zeka ve computer vision destekli tedarik zinciri otomasyonu sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.