Yeni ilaç keşfini hızlandırmaya odaklanan Koneksa Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

Araştırmacıların ilaç keşfini hızlandırmasına yardımcı olmaya odaklanan Koneksa, sağlık verilerini analiz eden bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım, giyilebilir sağlık teknoloji ürünlerine ve cep telefonlarına entegre edilebiliyor.
Yeni ilaç keşfini hızlandırmaya odaklanan Koneksa Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

Yeni ilaç keşfini hızlandırmaya odaklanan Koneksa Health, 45 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu AyurMaya liderliğinde gerçekleşti. Takeda Ventures, Velocity Capital, McKesson Ventures, Merck Global Health Innovation Fund, Novartis (dRx Capital) Spring Mountain Capital ve Waterline Ventures katıldı. New York merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 70,6 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım, şirketin iş ve Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

2013 yılında kurulan Koneksa, kendini dijital biomarker yani (biyobelirteç) şirketi olarak konumlandırıyor. Biyobelirteç birçok kişi için ilk bakışta anlamsız bir terim gibi gelebilir. Bu kavram; vücut tarafından üretilen, kan veya idrar gibi vücut sıvılarında tespit edilebilen hastalığı belirten bir madde veya veri olarak biliniyor. Özellikle kanser hastalığının erken teşhisinde büyük önem taşıyor. 

Araştırmacıların ilaç keşfini hızlandırmasına yardımcı olmaya odaklanan Koneksa, sağlık verilerini analiz eden bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım, giyilebilir sağlık teknoloji ürünlerine ve cep telefonlarına entegre edilebiliyor. Buradan toplanan veriler, klinik deneyler yürüten ilaç şirketleri veya sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla paylaşılıyor. Şirketin sağlık alanında çeşitli şirketlerle ortaklıkları bulunuyor. 2016 yılında Japonya merkezli ilaç geliştirme şirketi Takeda bunlardan biri. 

Koneska, bu alanda çalışan tek şirket değil. Solunum hastalıkları alanında çalışan Sonde bunlardan biri. Ayrıca Apple ve Biogen, erken evre bilişsel gerilemeyi tespit etmeye yardımcı olmak için bu alanda araştırmalara başladı. Yeni bir ilaç keşfetmek, uzun, pahalı ve kompleks bir süreç olduğu bilinen bir gerçek. Binlerce bileşik için yapılan testler oldukça zahmetli bir süreç.

Geçen aylarda önce Google'ın çatı şirketi Alphabet'in ilaç keşfi için yapay zeka teknolojisini kullanacağını açıkladığını ve şirketin bunu yeni şirketi Isomorphic Laboratories çatısı altında yürüteceğini söylemiştik. Birkaç gün sonra yapay zeka teknolojisini kullanarak ilaç keşfi yapan DeepCure, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.