Türk kurucu ortağı da bulunan ve 17 milyon dolar yatırım alan fintech qlub'ın detayları

Restoranlara temassız ödeme çözümü sunan Qlub, kullanıcıların restoranlarda akıllı telefonları ile QR kod taraması yaparak ödeme yapmasını sağlıyor. Qlub, ekibi genişletme planları kapsamında Türkiye'de çalışma arkadaşları arıyor.
Türk kurucu ortağı da bulunan ve 17 milyon dolar yatırım alan fintech qlub'ın detayları

Restoranlara temassız ödeme çözümü sunan qlub, kullanıcıların restoranlarda akıllı telefonları ile QR kod taraması yaparak ödeme yapmasını sağlıyor. Üstelik kullanıcıların, bu işlem için herhangi bir uygulama indirmesine gerek kalmıyor. Aynı şekilde yine kullanıcı tarafında sisteme kaydolma gerekliliğinin de bulunmadığını belirtelim.

Qlub, ödeme sürecinde Apple Pay, kredi kartı ve şimdi al sonra öde alt yapılarını destekliyor. Girişimin ödeme sürecinde hesabı bölüşme ve bahşiş bırakma seçenekleri sunduğunu da eklemekte fayda var. 

Sunduğu ödeme yöntemiyle restoranların ödeme süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlamasını sağlayan qlub, müşteri deneyimini de iyileştirmiş oluyor. Hızlı ödeme süreçleri, restorandaki sirkülasyonun artması ve doğal olarak daha fazla müşteri ağırlama imkanı anlamına geliyor.

Pandemi döneminde QR kod beklenmedik bir şekilde hayatımıza geri dönerek, ortak alanlarda pek çok işlemi temassız bir şekilde gerçekleştirebilmemizi sağladı. Özellikle sağlık ve hijyen konularının kritik olduğu yeme-içme ve konaklama sektöründe temassız işlemler artık ödeme süreçlerinin merkezinde yer alıyor. 

Görünen o ki; Qlub da gelişmeye devam eden bu pazarın önemli bir oyuncusu olmaya kararlı. Kalabalık bir kurucu ekibine sahip olan Qlub Arun Sharma, Eyad Alkassar, Filiberto Pavan, Gizem Bodur, Jeff Matsuda, Jianggan Li, John Mady, Mahmoud Fouz, Oscar Bedoya ve  Ramy Omar tarafından kuruldu. Kurucu ortaklara baktığımızda sektörün deneyimli ismi Gizem Bodur sizlerin de dikkatini çekmiştir. 

Qlub'ın geçtiğimiz haftalarda Almanya merkezli yatırım şirketleri Cherry Ventures ve Point Nine Capital liderliğinde 17 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. Yatırım turuna STV, Raed Ventures, Heartcore, Shorooq Partners, FinTech Collectiv ve melek yatırımcılar katılım gösterdi. 

Qlub, aldığı yatırımı yeni pazarlara açılmak için kullanacak. Şimdiye kadar Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan'da faaliyet gösteren qlub, ekibi genişletme planları kapsamında Türkiye'de çalışma arkadaşları arıyor. Şirketin, Front-End Developer and Lead, Developer (POS Backend) ve Node Backend olmak üzere 3 farklı pozisyon için ilan açtığını belirtelim. Tam zamanlı ve uzaktan çalışma imkanı sunan qlub'ın iş ilanlarına Webrazzi Kariyer üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.