312 milyon dolar yatırım alan fintech GoCardless'ın değeri 2.1 milyar dolara ulaştı

Doğrudan ödeme çözümleri alanında hizmet gösteren fintech GoCardless, Permira liderliğinde gerçekleşen Seri G yatırım turunda 312 milyon dolar yatırım aldı.
312 milyon dolar yatırım alan fintech GoCardless'ın değeri 2.1 milyar dolara ulaştı

Doğrudan ödeme çözümleri alanında hizmet gösteren fintech GoCardless, Permira liderliğinde gerçekleşen Seri G yatırım turunda 312 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımcı BlackRock Private Equity Partners da tura katıldı.

GoCardless, doğrudan banka ödemeleri için dünyanın lider ağı olmayı hedefliyor. Bu nedenle alınan yatırım, şirketin hem ürün hem de coğrafi genişleme yoluyla açık bankacılık alanındaki büyüyen ayak izini hızlandırmasına imkan sağlayacak. Yatırımla birlikte, Klarna'nın eski CCO'su Michael Rouse ile Klarna'nın CTO'su ve Mollie'nin yönetim kurulu üyesi Koen Köppen GoCardless yönetim kuruluna katılacak.

GoCardless, yılda 25 milyar dolardan fazla işlem gerçekleştiriyor. DocuSign, Klarna, TripAdvisor ve Epson dahil olmak üzere dünya çapında 70 binden fazla işletmeye hizmet veriyor. Aralık 2020'deki son yatırım turundan bu yana, şirketin değerlemesi iki katından fazla, çalışan sayısı ise 85 oranında arttı.

GoCardless, açık bankacılık ürün geliştirmeye yönelik yatırımını hızlandırdı ve açık bankacılık kullanarak bir kerelik bankadan bankaya ödeme tahsil etmenin yeni bir yolu olan Instant Bank Pay'i yayına aldı. Şirket bu ürünü yayına aldığından beri, Birleşik Krallık ve Avrupa'daki binlerce satıcının milyonlarca dolar değerinde tek seferlik ödemeleri işlemesine yardımcı oldu.

GoCardless'ın kurucu ortağı ve CEO'su Hiroki Takeuchi, açık bankacılığın yükselişinin tüm dünyada ödemelerin yapılma şeklini değiştireceğini söylüyor. Permira ve BlackRock Private Equity Partners gibi ortakların, global ayak izleri ve teknolojideki güçlü uzmanlıkları ile GoCardless'a doğrudan banka ödeme ağı oluşturması konusunda destek vereceklerini söyleyen Takeuchi, şirketin gelecekteki gelişimini hızlandırmak bu şirketle çalışmaktan memnun olduğunu dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.