VR odaklı internet tarayıcısı Firefox Reality'nin hizmetleri sonlandırılıyor

Sanal gerçeklik gözlükleri için geliştirilen ve kullanıcılara sanal gerçeklik odaklı bir internet tarayıcısı deneyimi sunan Firefox Reality, 4 yılın ardından yolun sonuna geldi.
VR odaklı internet tarayıcısı Firefox Reality'nin hizmetleri sonlandırılıyor

Günümüzün en önemli internet tarayıcılarından Firefox'un geliştiricisi konumunda bulunan Mozilla'nın sanal gerçeklik teknolojisi ile ilgili çalışmalar yaptığını ilk olarak 2015 yılında sizlere aktarmıştık. Uzun süredir sanal gerçeklik teknolojisi üzerine çalışan Firefox, 2018 yılında ise Firefox Reality isimli sanal gerçeklik tarayıcısını kullanıma sundu.

Sanal gerçeklik gözlükleri için geliştirilen ve kullanıcılara sanal gerçeklik odaklı bir internet tarayıcısı deneyimi sunan Firefox Reality, 4 yılın ardından yolun sonuna geldi. Mozilla, Firefox Reality sanal gerçeklik tarayıcısının hizmetlerini sonlandıracağını duyurdu.

Viveport, Oculus, Pico ve HoloLens gibi platformların uygulama mağazaları içinde yer alan Firefox Reality, kullanıcıların sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte hem 2D hem de 3D olarak internet tarayıcısı kullanmalarına odaklanıyordu. Firefox Reality internet tarayıcısının sanal gerçeklik gözlüklerinin kumandaları ile birlikte kullanıldığını da ekleyelim.

Mozilla tarafından paylaşılan bilgilere göre Firefox Reality internet tarayıcısı, uygulama mağazalarından önümüzdeki haftalarda kaldırılacak. Mozilla tarafından aktarılan bir diğer önemli bilgi ise Firefox Reality'nin kaynak kodunun geleceği ile ilgili oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Firefox Reality'nin kaynak kodu Igalia tarafından geliştirilecek olan sanal ve artırılmış gerçeklik odaklı internet tarayıcısı Wolvic tarafından kullanılacak. Wolvic internet tarayıcısının önümüzdeki hafta içinde resmen kullanıma sunulması bekleniyor.

Firefox Reality'den farklı olarak hem sanal hem de artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanacak olan Wolvic internet tarayıcısının ücretsiz olarak sunulacağını da ekleyelim. Wolvic'in hangi platformlar için kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.