3D yazıcı teknolojilerine odaklanan Co Print, 3 milyon TL yatırım aldı

Co Print tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, fonbulucu üzerinden başlatmış olduğu Paya Dayalı Kitlesel Fonlama kampanyasında 3 milyon TL tohum yatırım aldı
3D yazıcı teknolojilerine odaklanan Co Print, 3 milyon TL yatırım aldı

Standart 3D yazıcıların çok renkli baskılar yapmasını sağlayan Co Print'in Kickstarter kampanyası ile 36 saat içinde 100 bin dolar fon topladığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Co Print yeni bir yatırım aldı.

Co Print tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, fonbulucu üzerinden başlatmış olduğu Paya Dayalı Kitlesel Fonlama kampanyasında 3 milyon TL tohum yatırım aldı. Söz konusu 3 milyon TL'lik yatırım 26 milyon 750 bin TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Co Print’in fonbulucu üzerinden yürüttüğü "Kitlesel fonlama" yatırım turu Fonbulucu GSYF’nin 200 bin TL ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 50 bin TL yatırımı ile başlayarak 405 dakikada tamamlandı. Yatırım turu ile birlikte toplamda 1587 kişinin Co Print’e ortak olduğunu da belirtelim.

Co Print ekibi

Co Print, fonbulucu.com kampanyası süresince 3,7 milyon TL yatırım talebi topladı ancak MKK mevzuatı gereği arz edilen payın limiti olan 3 Milyon TL kitlesel fonlama turu sonucunda Co Print’e aktarılacak fon olarak tescillendi ve 4 Şubat 2022 tarihinde 1587 yatırımcıya pay dağıtımları gerçekleşti ve toplanan fon girişime aktarılmış oldu.

Co Print'in geçtiğimiz yılın Kasım ayında çok filamentli 3D Baskı modülü ürünü için Kickstarter’de başlattığı kitle fonlaması kampanyasında 30 günde 64 farklı ülkeye 224 bin dolar değerinde ön satış yaparak global pazara giriş yaptığını da hatırlatalım.

Co Print tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 3 milyon TL'lik yeni yatırım, girişimin ekibin büyütmesinin yanı sıra ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmesi için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.