Otonom araçların algı sistemlerinin geliştirilmesini sağlayan Annotell, 24 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçların algı sistemlerinin geliştirilmesini ve doğrulanmasını hızlandırmak için yazılım sunan Annotell, Metaplanet ve NordicNinja liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 24 milyon dolar yatırım aldı.
Otonom araçların algı sistemlerinin geliştirilmesini sağlayan Annotell, 24 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçların algı sistemlerinin geliştirilmesini ve doğrulanmasını hızlandırmak için yazılım sunan Annotell, Metaplanet ve NordicNinja liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 24 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Ernström & Co ve Sessan AB de katıldı. Yeni yatırımla birlikte Annotell'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 31 milyon dolara ulaştı. 

Otonom sistemler için güvenli algı geliştirmek için şirketlerin, çok fazla sensör füzyon verisi üzerindeki performansı analiz etmesi gerekiyor. Annotell'in yazılımı, 2018 yılından beri önde gelen şirketler tarafından hem otonom sürüş hem de gelişmiş sürücü yardım sistemleri geliştirmek için kullanılıyor. Yazılım platformları, çok yüksek kalite gereksinimleri olan işlevlerin onaylanmasını mümkün kılıyor. Platform, pazar lideri veri kalitesi analitiği, veri kalitesi güvencesi, algı performansı analitiğinin yanı sıra temel gerçeklik üretimini içeriyor. 

Kurucu ortak ve CEO Daniel Langkilde, otonom araçları gerçeğe dönüştürmenin milyarlarca insanın hayatını değiştireceğini; bugün, her yıl 1,3 milyondan fazla insanın trafikte hayatını kaybettiğini söylüyor. Langkilde, amaçlarının bu sayıyı düşürmek olduğunu ve bunun da güvenli algı gerektiğini açıklıyor. Langkilde'in söylediğine göre Annotell'in yazılım platformu, doğru verilere dayalı olarak yapıldığından emin olarak güvenli algılama sistemleri geliştirmeyi ve doğrulamayı mümkün kılıyor. 

Daniel Langkilde, Annotell'in en zorlu kullanım durumlarından birine odaklanarak, ortaya çıktıkça gelecekteki zorlukların üstesinden gelmeye hazır olacağının altını çiziyor. 

Annotell şu anda 70 kişilik ekibiyle hizmet veriyor. Şirket, mühendislik, satış, operasyon ve pazarlama alanlarında büyüyerek 2022'de en az 100 çalışana ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.