Dört ayaklı robot köpekler, ABD'nin güney sınırını korumak için test ediliyor

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ülkenin güney sınırında güvenliği sağlamak için dört ayaklı robot köpekleri test ettiğini açıkladı.
Dört ayaklı robot köpekler, ABD'nin güney sınırını korumak için test ediliyor

Sadece bilim kurgu filmlerinde görülen robotlar, günümüzde otomotivden havacılığa, tıptan savunma sektörüne kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Son 20 yılda robotik teknolojiler askeri alanda da önemli bir yere sahip. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri, güney sınırında güvenliği sağlamak için dört ayaklı robot köpekleri test ettiğini açıkladı. Yani gelecekte sınır devriyesi robot köpeklere emanet edilecek. 

Herhangi bir silah sistemine sahip olmayan robotlar üzerinde yapılan denemelerin başarılı olduğu belirtilerek çalışmaların devam edeceği söylendi. Dört ayaklı robot köpekler, ABD merkezli üretici Ghost Robotics tarafından geliştiriliyor. Bu robotlar, şirketin en popüler modeli olduğu biliniyor. Vision 60 olarak adlandırılan robotlar, askeri üslerin çevrelerinde keşif, tespit ve haritalama gibi birçok görev icra etmek üzere geliştirilidi.

2020'nin başında önce ABD Hava Kuvvetleri tarafından test edildi. Robot köpekler, 76 cm yüksekliğinde ve 32 kg ağırlığında. Ayrıca tek bataryayla 3 saatte yaklaşık 121 km. yol kat edebiliyor. K-9 köpeklerine benzeyen robotlar, dik tepe ve kayalık gibi her türlü arazide kolayca yol alabiliyor. 

Ülkeler deniz ve kara sınırlarını korumak için robot teknolojileri kullanmaya başladı. Hatta geçen haftalarda Lizbon merkezli drone teknolojileri geliştirmeye odaklanan Tekever'ın 20 milyon Euro yatırım aldığını yazmıştık. 2018'de kurulan şirketin temel amacı, kıyı güvenliğini sağlamak ve yasa dışı geçişlerin önüne geçmek. Çünkü kıyı ve sahil şeridi, göçmen, yasa dışı balıkçılık, uyuşturucu ticareti için sık kullanılan bölgeler arasında yer alıyor. Teker'ın ürettiği drone'lar 20 saat havada kalabiliyor. Bu noktada bu güzergahlar drone yardımıyla denetim altına alınıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.