Canva veri görselleştirme girişimi Flourish'i satın aldı

Canva, Londra merkezli veri görselleştirme girişimi Flourish'i satın aldığını duyurdu. Satın alma ile birlikte Flourish'in 44 çalışanı Canva ekibine katılacak.
Canva veri görselleştirme girişimi Flourish'i satın aldı

2021'in eylül ayında 200 milyon dolar yatırım alan Canva'nın değerlemesi 40 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık. Canva, bu yatırımın gücüyle yeni şirket satın almlarına imza atmaya başladı. Canva, Londra merkezli veri görselleştirme girişimi Flourish'i satın aldığını duyurdu

2016 yılında Duncan Clark ve Robin Houston tarafından kurulan Flourish, BBC, Sky, Deloitte ve Moody’s gibi şirketlere veri görselleştirme araçları sunuyor. Böylece veri noktaları, tablolara ve grafiklere dönüşürken, bir anlamda şirketlere içerik üretiminde destek oluyor. Flourish'in şimdiye kadar 1 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. 

Satın alma ile birlikte Flourish'in 44 çalışanı Canva ekibine katılacak. Önümüzdeki aylarda müşteriler Canva ve Flourish ürünlerinin birleştiğini görecek. Bu birleşme, veri kaynaklarını Canva'ya bağlama konusunda yeni özellikleri de beraberinde getirecek. Kullanıcılar, bundan böyle veri kaynaklarını Canva'ya bağlayarak ilgi çekici görsel içerikler oluşturabilecek. Bir excel tablosunu, şablon seçerek dinamik tablolara dönüştürmek de buna dahil. 

Bu arada Flourish'in halihazırda Canva üzerinde bir uygulama olarak faaliyet gösterdiğini belirtelim. Böylece Flourish'in 800 binden fazla kullanıcısı Canva deneyimi yaşayabiliyor. Flourish'in kullanıcı tabanının Canva'nın aylık 75 milyon kullanıcısına katılacağını eklemekte fayda var. 

Canva, 2021'de remove.bg'nin üreticisi Kaleido'yu satın alarak platformun tasarım özelliklerini güçlendirmişti. Şirket aynı dönemde Smartmockups'ı da satın almıştı. Canva'nın satın aldığı şirketler, tasarım platformunda birer uygulama olarak varlığını sürdürüyor. Bazı durumlarda ücretsiz sunulan bu uygulamalar, genellikle premium kullanıcılara açık oluyor. 

12 ay içinde kullanıcı sayısını 35 milyondan aylık 75 milyona çıkaran şirket, tasarım şablonlarından, stock fotoğraf, video ve seslere, video araçlarından arayüz tasarımlarına kadar pek çok özelliğe ev sahipliği yapıyor. Tüm bu özellikleri tek bir yerde toplaması ise Canva'yı, tasarım alanının lider uygulaması olarak konumlandırıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.