Sony, önemli oyun serilerinin geliştiricisi Bungie'yi 3,8 milyar dolara satın aldı

PlayStation oyun konsolunun başarısı ile birlikte oyun dünyasının en köklü ve önemli markalarından biri haline gelen Sony Interactive Entertainment, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu. 
Sony, önemli oyun serilerinin geliştiricisi Bungie'yi 3,8 milyar dolara satın aldı

Xbox ve Game Pass çözümleri ile birlikte oyun ekosisteminin en güçlü isimlerinden biri olan Microsoft'un, Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Oyun dünyasındaki satın almalar hız kesmeden devam ediyor.

PlayStation oyun konsolunun başarısı ile birlikte oyun dünyasının en köklü ve önemli markalarından biri haline gelen Sony Interactive Entertainment, yeni bir satın alma gerçekleştirdiğini duyurdu

Microsoft'un, Activision Blizzard’ı satın almasının ardından gözler oyun konsolu pazarının diğer büyük oyuncusu olan Sony tarafına çevrilmişti. Satın alma için beklenen yanıt bugün geldi ve Sony, Halo ve Destiny gibi önemli oyun serilerinin yaratıcısı olan Bungie'yi bünyesine kattığını duyurdu.

Sony Interactive Entertainment tarafından paylaşılan bilgilere göre Sony, Bungie'yi satın almak için 3,6 milyar dolar ödeyecek. Sony'nin 3,6 milyar dolarlık Bungie satın alması, Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın almasının yanında oldukça küçük görünse de Bungie'nin oldukça önemli bir oyun firması olduğunu hatırlatalım. Satın alma haberinin duyurulmasının ardından Sony'nin hisseleri yüzde 4,5 oranında yükseldi.

1991 yılında Alexander Seropian ve Jason Jones tarafından kurulan Bungie'nin oyunları arasında Microsoft'un oyun konsolu Xbox'ın efsane serilerinden olan Halo ve sevilen online oyun serisi Destiny bulunuyor. Oldukça köklü bir firma olan Bungie'nin 2000 yılında Microsoft tarafından satın alındığını da hatırlatalım. Microsoft çatısı altında 7 yıl geçiren Bungie, 2007 yılında ise şirketten ayrıldı. 

Sony tarafından yapılan açıklamalara göre Bungie, satın almanın ardından operasyonlarına bağımsız olarak devam edecek. Bungie'nin sevilen online oyunu olan Destiny 2'nin PlayStation'ın yanı sıra hem PC hem de Xbox üzerinden oynanmaya devam edileceğini de ekleyelim. Kısacası Destiny 2 oyunu Sony'nin oyun konsolu olan PlayStation'a özel olmayacak. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.