Julian Assange ve Pak yeni bir NFT koleksiyonu için iş birliği yapıyor

Wikileaks'in kurucusu ve internet aktivisti Julian Assange, dijital sanatçı Pak ile Censored isimli NFT projesi için güçlerini birleştiriyor.
Julian Assange ve Pak yeni bir NFT koleksiyonu için iş birliği yapıyor

Wikileaks'in kurucusu ve internet aktivisti Julian Assange, dijital sanatçı Pak ile Censored isimli NFT projesi için güçlerini birleştiriyor. 7 Şubat'ta satışa açılacak olan NFT, dinamik 1/1 (dynamic 1/1) ve açık edisyon (open edition) olmak üzere iki parçadan oluşuyor. 

Dinamik NFT'ler genel olarak katılıma bağlı olarak değişim gösteren bir yapıya sahip oluyor. Bu bağlamda NFT'lerin akıllı sözleşme verilerine bağlı olarak zaman içinde değişen bir görüntüye sahip olabileceğini söylemek mümkün. Bu açıklama size sanatçının Lost Poets eserini hatırlatmış olabilir. Yine de eserin detaylarının henüz tamamen açıklamadığını belirtmekte fayda var. 

Bu arada Lost Poets de genel olarak dinamik yapısı ve ilgi çeken oyunlaştırma kurgularıyla dikkat çekmişti. Pak'ın 2021'in aralık ayında yayınlanan Merge NFT'si ise 28 binden fazla alıcı ile buluşmuştu. Bu noktada eserin 48 saat içinde yaklaşık 92 milyon dolara satıldığını hatırlatalım. 

Censored isminin Julian Assange'ın geçmişine bir gönderme olarak konumlanması olası. Yıllar boyu yaşadığı gerçeği arayan ve hayatını tehlikeye atarak bunu kitlelere aktaran Assange, aradığı finansman bulma özgürlüğünü yenilikçi web3 projelerinde bulmuş olabilir. 

NFT dünyasının en gizemli ve başarılı sanatçılarından olan Pak, Assange'ın resmi olarak ilk kez NFT'ye adım atması için en ideal isim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.