StartersHub'ın hızlandırma programları düzenlemek yerine ekosistemdeki dönüşümü de göz önüne alarak erken aşama teknoloji yatırım fonu olarak yatırımlarına devam edeceğini 2019 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Erken aşama teknoloji yatırım fonu olarak faaliyetlerine devam eden StartersHub, 2021 yılı ile ilgili önemli veriler paylaştı.
2015 yılından bu yana hem yurt dışı hem de ülkemizdeki girişimlere 4,8 milyon dolardan fazla yatırım yapan StartersHub, 2021 yılında da yatırımlarına devam etti. Bizimle paylaşılan bilgilere göre StartersHub, son 1 yıl içinde toplamda 1 milyon dolar yatırım yaptı.
1 milyon dolarlık yatırımın son 1 yıl içinde toplamda 13 girişime yapıldığını ve 13 girişimin 4'ünün yurt dışından girişimler olduğunu da ekleyelim. 2022 planları ile ilgili de açıklamalarda bulunan StartersHub'ın girişimci ekosisteminde yaşanan dönüşümden hareketle 2022 yılında yatırımlarını artırma kararı aldığını da paylaştı.
StartersHub, 2022 yılında öncelik vereceği alanlar arasında ise yapay zeka destekli B2B çözümler, lojistik, uzaktan çalışma, verimlilik, blockchain ve insan kaynakları teknolojileri bulunuyor. StartersHub'ın 2021 yılında yatırım yaptığı girişimleri ise aşağıda bulabilirsiniz.
StartersHub’ın 2021 yılında yatırım yaptığı 13 girişim
Lumnion: Lumnion, sigorta sektörü için makine öğrenmesi ve yapay zeka tabanlı teknolojik çözümler üreten bir girişimdir ve risk fiyatlaması, davranışsal fiyatlama ve saha fiyat yönetimini tek bir platform üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlar.
Houston Bionics: Houston Bionics, nörolojik rahatsızlığı bulunan hastaların tedavilerini ev ortamında gerçekleştirmelerine imkan veren, yüksek tekrarlı hareket tedavisini görsel geribeslemeyle birleştiren, kullanımı kolay ve giyilebilen cihazlar geliştiren bir girişimdir. Klinik olarak kanıtlanmış uygun fiyatlı ev tipi tıbbi cihazı olan ExoRehab X’in ABD’de FDA kaydı gerçekleşti ve tıbbi cihaz kategorisinde listelenmeye başladı.
Firstbase.io: Firstbase, web tabanlı yazılımı ile doğru soruları sorarak kişilerin tek bir adımda ABD’de şirket kurabilmelerini, banka hesabı açabilmelerini ve adres alabilmelerini sağlar. “Dünyanın en büyük startup ekosistemine erişin” mottosu ile öne çıkan Firstbase, 170 ülkeden 7 binden fazla kuruluşun ABD’de şirket açmasına destek oldu.
Livad: Livad, markalar ile yayıncıları bir araya getiren canlı yayın reklam teknolojisi sunan bir platformdur. Geliştirdiği ad server sayesinde, anlaştığı markaların reklam görsellerini partner yayıncıların canlı yayın ekranında konumlandırıp, eş zamanlı olarak da chat üzerinden izleyicilerle kampanya linki paylaşılmasını sağlar. Görüntülenme, tıklanma, satın alma gibi metrikleri gerçek zamanlı ölçerek reklam gösterimlerini optimize etmeye yardımcı olur.
Genz: Genz, kadınların erken evre meme kanseri riskini tespit etmesi için IVD testleri, kitleri, yazılımları ve donanımları geliştiren bir biyoteknoloji girişimidir. Genetik hastalık ve teşhis merkezleri ile işbirliği içinde tıp merkezleri ve/veya son kullanıcılar için çözümler sunar. Ayrıca SARS-CoV-2’ye özgü tanısal hızlı testler ve virüse özgü anti-insa antikoru hızlı testleri ve standart bir tarama cihazı geliştirmek üzere çalışıyor.
Cognitiwe: Cognitiwe, CCTV kamera görüntülerini işlenebilir veriye dönüştürür ve yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi kullanarak perakende ve üretim sektörü için çözümler üretir. Faaliyet gösterdiği şirketler için iş sağlığı ve güvenliği, COVID-19 kapsamında maske ve sosyal mesafe kontrolü, mağaza içerisinde gerçek zamanlı stok kontrolü gibi hizmetler sağlar.
Workiom: Workiom, şirketlerin günlük bazda çalışanlarını ve verilerini yönetebilmesini sağlayan kodsuz bir SaaS platformudur. CRM, satış yönetimi, görev/proje yönetimi ve kampanya yönetimi gibi uygulamaları kod yazmadan, kolayca ve kişiselleştirilebilir bir şekilde oluşturulmasına imkan verir.
Biftek.co: Düşük maliyetli temiz et üretimini sağlayan teknoloji girişimidir. Geleneksel fetal-sığır serumu (FBS) yerine kas kök hücrelerini büyütmek için mikroorganizma bazlı, doğal ve uygun maliyetli büyüme ortamı takviyesi üretiyor.
Tridi: Üretim tedarik sürecini dijitalleştirerek daha hızlı ve verimli bir hale getiren yapay zeka tabanlı platform. Talebe özel üretim pazarında, B2B managed marketplace iş modeli ile üretim hizmeti ihtiyacı duyanlara dijital bir tekliflendirme, sipariş ve sipariş takip platformu sunuyor.
Delivers.ai: Elektrikli otonom robotlar ile yemek ve market alışverişlerini temassız olarak gerçekleştiren girişimdir. Merkezi bir filo yönetim altyapısıyla çalışan Delivers.ai, otonom robot araç ağı ile online yemek siparişi platformlarına, market ve restoranlara hizmet vererek teslimatın daha hızlı, hijyenik ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor. Glovo, Madrid Futuro ve Goggo Network işbirliği ile Türkiye’den sonra İspanya’da da teslimatlar gerçekleştirecek.
Wisboo: Wisboo, eğitim kurumu ve bireylerin fiziksel kurslarının dijital versiyonlarını oluşturmasını sağlayan bir SaaS platformudur. Dijital eğitimlerle şirketlerin kendi markalarına ait portallar geliştirmesine destek olur.
KolayBi: KolayBi, KOBİ’ler için çevrimiçi banka hesaplarını bir araya getiren yeni nesil bulut tabanlı defter tutma ve finansal uygulama teknolojisidir. KolayBi'nin bulut tabanlı teknolojisi, çalışanların şirketin nakit akış kayıtlarını ve ticari operasyonlarını gerçek zamanlı olarak takip etmelerini sağlar. İşletmelerin ofis işlerini optimize ederek bu işletmelerin verimliliklerini ve sürdürülebilirliklerini artırır.
PulpoAR: PulpoAR, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak perakende ve e-ticaret pazarına yönelik sanal deneme teknolojisi geliştiren bir teknoloji firmasıdır. Firmaların, sitelerinde, mobil uygulamalarında veya akıllı aynalar ile mağazalarda, ürünlerini kullanıcılarına sanal olarak denetebilmesini sağlar.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap