Evde kanser tedavisine odaklanan Reimagine Care, 25 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan Reimagine, yedi yatırımcı tarafından destekleniyor. ABD merkezli şirket, evde kanser bakımı süreçlerini koordine ediyor.
Evde kanser tedavisine odaklanan Reimagine Care, 25 milyon dolar yatırım aldı

Aralık ayında onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth'in tohum  yatırım turunda 5.5 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tura şirketin önceki yatırımcılarından Playfair Capital ve Ascension katılmıştı. Tur, Talis Capital tarafından yönetilmişti. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün gamını genişletmek, ekibi daha da güçlendirmek ve ABD'ye açılmak için kullanacağını açıklamıştı. 

Uzaktan kanser tedavisine odaklanan girişim Reimagine Care, Santé Ventures, Martin Ventures ve LRVHealth tarafından 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura katılan diğer yatırımcılar arasında CU Healthcare Innovation Fund, City of Hope, McKesson Ventures ve Sable Investments yer alıyor. Şirket yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanacak.

2020 yılında kurulan Reimagine, yedi yatırımcı tarafından destekleniyor. ABD merkezli şirket, ev merkezli kanser bakımı süreçlerini koordine ediyor. Hastaların klinik, finansal ve operasyonel ihtiyaçlarını belirlemek için yola çıktı. Reimagine Care, kanser tedavisine bütünleşik olarak bu süreçleri üstlenen ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Aaron Gerber ve Devin Carty tarafından kurulan platform, onkologlarla koordineli biçimde kanser hastalarını uzaktan izliyor. 

Bir taraftan uzaktan hasta izleme, dijital sağlık ve sağlık teknolojisinde hızla büyüyen bir alan olma özelliğini taşıyor. 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Hatta ABD'de uzaktan tedavi yoluyla Medicare ziyaretleri pandemi sırasında altmış üç kat arttı. 2019'da yaklaşık 840 binden 2020'de 52,7 milyona yükseldi. Geçen hafta Sidney merkezli tele-sağlık şirketi Eucalyptus, Bond liderliğinde 42 milyon dolar yatırım almıştı. Bond, Airbnb ve Canva'nın ilk yatırımcısı olma özelliğini taşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre geçen yıl dünyada yaklaşık 18,1 milyon yeni kanser vakası ortaya çıktı. Son yıllarda özellikle Covid-19 pandemisinin etkisiyle kanser tedavi stratejisine bakış da değişti. ABD'de kanser tedavisinin toplam maliyeti 2020'de 175 milyar dolardı. 1,8 milyondan fazla hastaya yeni hastalık teşhisi kondu. Bu maliyetlerin 2030 yılına kadar 246 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.