Semptom analizine odaklanan sağlık girişimi Infermedica, 30 milyon dolar yatırım aldı

One Peak liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Karma Ventures, European Bank for Reconstruction and Development, Heal Capital ve Inovo Venture Partners katıldı.

Kişinin anlattığı şikayet veya gösterdiği belirti olarak tanımlanan semptom kelimesinin kökü Yunanca'dan geliyor. Genelde bu kavram subjektif özellikler gösterse de her hastalık kendi semptomlarını yaratıyor. Bu noktada doktorların doğru teşhis yapabilmeleri adına semptomları doğru okuması oldukça önemli. Bu nedenle yatırımcıların gözü bu alanda teknoloji geliştiren şirketlerin üstünde.

Geçen Mayıs ayında Berlin merkezli Ada Health, Alman ilaç devi Bayer'in yatırım kolu Leaps tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 90 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Bu yatırım turunda Vitruvian Ventures, Inteligo Bank, F4 ve Mutschler Ventures da yer aldığını söylemiştik. Yeni yatırımla birlikte Ada Health'in bugüne kadar aldığı yatırım miktarının 150 milyon doları geçtiğini kaydetmiştik

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, semptom analizine odaklanan Polonya merkezli Infermedica, 30 milyon dolar yatırım aldı. Tur, One Peak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Karma Ventures, European Bank for Reconstruction and Development, Heal Capital ve Inovo Venture Partners katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı toplam 45 milyon dolara çıktı. 

2012 yılında kurulan şirket, 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Irving Loh, Piotr Orzechowski ve Roberto Sicconi tarafından kurulan şirket, şimdiye kadar 10 milyondan fazla kişiye ulaştı. Infermedica, bünyesinde 180 doktor ve bilim insanı çalışıyor. Şirket, bir yıl içinde bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Infermedica, uygulamasını kullananların yapması gereken temel şey, basit sorulara doğru cevap vermek. Şirket, geliştirdiği uygulama sayesinde sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen öncelik belirleme işlemi yani triyaj konusunda destek sunuyor. Sağlık bilgilerini düzenli olarak kaydederek hastaya gerekli tavsiyeleri veriyor. Şirket, basit sağlık sorunları karşısında hızlı tedavi vaat ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.