Baidu'nun elektrikli aracı Jidu 400 milyon dolar yatırım aldı

Baidu ve Geely'nin ortaklaşa kurduğu elektrikli araç şirketi Jidu, A serisi yatırım turunda 400 milyon dolar yatırım aldı. 2023 yılında Robocar'ın sürücülerle buluşması planlanıyor. 
Baidu'nun elektrikli aracı Jidu 400 milyon dolar yatırım aldı

Baidu ve Çinli otomotiv firması Geely'nin ortaklaşa kurduğu elektrikli araç şirketi Jidu, A serisi yatırım turunda 400 milyon dolar yatırım aldı. Baidu ve Geely tarafından sağlanan nakit akışı, Jidu'nun Mart ayında aldığı başlangıç sermayesine bir destek olarak konumlanıyor. 

Jidu'nun aldığı yeni yatırımı Ar-Ge çalışmalarını ve seri üretimi hızlandırmak için kullanacağını belirtelim. Ayrıca şirketin "otomotiv robotu" olarak öne çıkardığı ilk konsept aracı Robocar'ın Pekin otomobil fuarında katılımcılarla buluşacağını eklemekte fayda var. 2023 yılında ise Robocar'ın sürücülerle buluşması planlanıyor. 

Şirketin kısa sürede hızlı büyüme göstermesindeki ana etken ise akıllı kokpit ve otonom sürüş sistemleri için temsili (simulated) prototip bir araba kullanması. Şirket, her bir donanım parçasını seri üretim araç üzerinde test etmek yerine bu yolu seçerek süreci hızlandırıyor. 

Şirketin belirttiğine göre; dokuz ay gibi kısa bir sürede Seviye 4 kriterine ulaşan Jidu, şehir içi ve otoyol trafiğinde pek çok durumda insan etkileşimine ihtiyaç duymadan otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. 

Yatırımla birlikte şirketin otonom sürüş ve akıllı kokpit alanlarında uzmanlaşmış yeni yetenekleri ekibe dahil etmeyi planladığını belirtmekte fayda var. Buna ek olarak şirket, marka değerini öne çıkaran ve topluluk yönetimini önceliklendiren pazarlama stratejilerine de bütçe ayıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.