Kan basıncını ölçen klozet geliştiren Casana, 30 milyon dolar aldı

Sağlık teknolojilerine olan ilgi artarak devam ediyor. Şirketin toplam yatırım miktarı 46 milyon dolara çıktı. 
Kan basıncını ölçen klozet geliştiren Casana, 30 milyon dolar aldı

Dünyada her yıl 18 milyon kişi kalp hastalığı yüzünden hayatını kaybediyor. Bu hastalığı tetikleyen risk faktörleri arasında sigara, yüksek tuz oranına sahip yiyeceklerin tüketimi ve yüksek tansiyon yer alıyor.

Bu noktada bu konuya odaklanan teknoloji girişimleri dikkat çekiyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, kalp sağlığına odaklanan Casana, B Serisi finansmanda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Morningside tarafından yönetildi. Tura Matrix Partners, General Catalyst ve Outsiders Fund katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 46 milyon dolara çıktı. 

ABD merkezli şirket, Nicholas Conn tarafından faaliyete geçti. 2018'den beri tıbbi cihazlar geliştirmeye odaklanan şirket yeni ürünü Heart Seat ile gündeme geldi. Bir çeşit klozet olarak tasarlanan ürün, temelde kan basıncı ve kalp atış hızını ölçüyor. Şirket, bu alana yeni bir soluk getirdiklerine inandıkları ürün için FDA izni almaya çalışıyor.

Bu konuya eğilen tek şirket, elbette sadece Casana değil. Kasım ayında İsviçreli şirket Aktiia, 17,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, kan basıncı izleme bileziği geliştiriyor. Samsung da tansiyon ölçme özelliğine sahip bir akıllı saat çıkardı. Omron Healthcare ve HeartGuide da bu alanda faaliyet gösteriyor.

Aralık ayında sağlık girişimi Tasso, B Serisi yatırım turundan 100 milyon dolar yatırım aldığını kaydetmiştik. Tasso'nun yatırım turuna Shaw grubu, Senvest, InCube, SVB İnovasyon Fonu, Foresite Capital, Hambrecht Ducera Growth Ventures, J2V, Cedars-Sinai ve Merck GHIF katıldığını söylemiştik. Kasım ayında  ise taşınabilir kan testi cihazı üretmeye odaklanan Criam 2,1 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Criam, yeni gelen yatırımı kan grubu ve hastalık teşhis teknolojisinin geliştirilmesini ilerletmek için kullanacağını söylemiştik. Amaçları Covid-19, sıtma gibi bulaşıcı hastalıkları tespit edecek test kitlerine odaklanmak olduğunu belirtmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.