Hollandalı düzenleyiciler kararını verdi: Apple'a haftalık 5 milyon euro ceza

Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu (ACM) Flört uygulaması geliştircilerin 3. parti ödeme yöntemlerini kullanmasına müsade etmediği için haftalık olarak 5 milyon euro ceza verdi.
Hollandalı düzenleyiciler kararını verdi: Apple'a haftalık 5 milyon euro ceza

Hollanda Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu (ACM) tarafından alınan bir karara göre Apple, arkadaşlık uygulaması geliştiricilerin uygulama içi satın almalar için Apple dışı ödeme sistemleri sunmalarına izin vermek durumunda kalacağını sizlere aktarmıştık

ACM, flört uygulaması geliştircilerin 3. parti ödeme yöntemlerini kullanmasına müsade etmediği için haftalık olarak 5 milyon euro ceza verdi. Apple, bu durum düzelene kadar ceza almaya devam edecek. 

İlk olarak 24 Aralık'ta gündeme gelen problem, flört uygulaması tedarikçilerine diğer ödeme yöntemi seçeneklerini sunmasıyla çözülecek. ACM, geliştiricilerin App Store'da başka bir ödeme yöntemi kullanmak istediğini ifade edebildiğini ancak uygulamalarında bu yöntemleri kullanamadığını dile getiriyor. 

ACM'e göre bir diğer problem ise Apple'ın iki farklı konuda flört uygulaması geliştiricilerini zorlaması. Geliştiriciler, kullanıcıları uygulamalarının dışında ödeme yapmaya yönlendirmek veya alternatif bir uygulama içi ödeme sistemi kullanmak arasında seçim yapmak durumunda kalıyor. 

ACM'nin uzun bir süredir bu işin peşinde olduğunu belirtelim. ACM, 2019'dan beri şirketin App Store uygulamalarını araştırıyor. Ancak düzenleyicinin buna odaklanmaya karar vermesinde, Tinder, Match.com ve OkCupid gibi uygulamaların sahiplerinin aldığı bazı şikayetler etkili oldu. 

Apple ise bu ayın başında konu hakkında yaptığı açıklamada temyize gideceğini belirtti. Şirket, Bu değişikliklerin kullanıcı deneyimi tehlikeye atabileceğini vurgulayan Apple, veri gizliliği ve güvenliğine yönelik yeni tehditler oluşturabileceğini ifade etti. 

Görünen o ki; Apple'ın bitmek bilmeyen komisyon kavgasının, daha uzun yıllar boyunca devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.