Navlungo, Park Palet’i 50 milyon TL'ye satın aldı

Dijital lojistik girişimi Navlungo; 6 ülkede faaliyet gösteren online depolama ve e-ticaret fulfillment hizmeti veren Park Palet’i 50 milyon TL'ye satın aldı.
Navlungo, Park Palet’i 50 milyon TL'ye satın aldı

Dijital lojistik girişimi Navlungo; 6 ülkede faaliyet gösteren online depolama ve e-ticaret fulfillment hizmeti veren Park Palet’i 50 milyon TL'ye satın aldı. Navlungo ve Park Palet satın almanın detaylarını bugün gerçekleşen bir basın toplantısı ile açıkladı. 

Toplantıda satın alma detaylarını Navlungo kurucu ortağı İsa Korkmaz ve Park Palet kurucu ortağı Alp Çiçekdağı aktardı. Paylaşılan bilgilere göre satın alma bir hisse takası olarak gerçekleşti. Böylelikle, Park Palet kurucu ortağı Alp Çiçekdağ, Navlungo'nun ortağı oldu. İki QNBEYOND girişiminin bu birleşmesi ile oldukça dikkat çekici.

Satın alma ile birlikte Navlungo; ihracat ve ithalat alanında tüm işletmelere; uluslararası kargo, depolama ve e-ticaret fulfillment hizmetlerini tek panelden yönetme fırsatı sunacak. Ayrıca Park Palet'in 10 kişilik ekibi de Navlungo bünyesine katılmış olacak. Yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren Park Palet'in Navlungo'ya katılmasının akabinde ekibini genişletmeye devam edeceğini belirtelim. 

Navlungo'nun öne çıkan verilerini de paylaşmakta fayda var. 500 binden fazla kişiye ve 8 bin 500'den fazla girişimciye dijital lojistik hizmeti sunuyor. Öneri algoritmaları ile ihracat yapmak isteyenlere, en uygun seçenekleri sunan Navlungo, kişi ve kurumların lojistik konusunda hızlıca teklif almasını sağlıyor. Satın almanın ardından sunulan hizmetlere depolama ve fulfillment seçenekleri de eklenmiş olacak. 

Bu süreçte Park Palet'in markasının ismini ParkPalet by Navlungo olarak değiştireceğini belirtmekte fayda var. Satın alma ile beraber Park Palet yatırımcıları Akkök Holnding, Akiş GYO, Etki Yatırım ve Gilan Navlungo hisse takasında yerini aldı. Tüm bu yatırım süreçlerinin İda Capital liderliğinde gerçekleştiğini ekleyelim. 

Navlungo'nun gelecek planları 

Yatırımın ardında yurt dışına açılmayı hedefleyen Navlungo, İngiltere, ABD ve Dubai pazarlarını hedefliyor. Şu anda 1 milyon dolarlık bir yatırım turunu kapatmak üzere olduğunu belirten girişim, 2023 yılında 5- 7 milyon dolar yatırım alma hedefiyle seri A turunu başlatacak.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.