Insurtech girişimi Luko, Almanya'da düzenleyici onayı alabilmek için rakibi Coya'yı satın aldı

Fransa merkezli insurtech girişimi Luko, hem Avrupa'daki varlığını genişletmek hem de Alman düzenleyicilerden onay alabilmek adına Berlin merkezli rakibi Coya'yı satın aldı.
Insurtech girişimi Luko, Almanya'da düzenleyici onayı alabilmek için rakibi Coya'yı satın aldı

Fransa merkezli insurtech girişimi Luko, hem Avrupa'daki varlığını genişletmek hem de Alman düzenleyicilerden onay alabilmek adına Berlin merkezli rakibi Coya'yı satın aldı. Satın alma yüzde 100 hisse anlaşması yoluya gerçekleşti. İşlemin bir parçası olarak Coya, Luko'ya entegre edilecek. Coya hissedarları karşılığında Luko hisseleri alacak. Yani bu da Coya markasının kısa bir süre sonra mevcut olmayacağı anlamına geliyor. Hatta şimdi bile Coya'nın web sitesi direkt olarak Luko'ya yönlendiriliyor. 

2016 yılında Benoit Bourdel ve Raphael Vullierme tarafından hayata geçirilen Luko, ilk başta hem ev sahipleri hem de kiracılar için bir ev sigortası şirketi olarak hizmet veriyordu. Ancak şirket kurulduğu günden bugüne hizmet alanını da genişletti. Luko, doğrudan müşteriye yönelik bir modele sahip. Zira Luko'nun web sitesine veya şirketin uygulamasına kaydolduktan sonra doğrudan uygulamada şirketle sohbet edebiliyorsunuz. 

Platform, ev güvenliğine odaklanan ve elektrik faturalarını azaltan bir cihaz sağlayan bir sigorta şirketi olarak hizmet veriyor. Ev kazalarını izlemek ve önlemek için tasarlanmış yapay zeka destekli bir sensöre sahip. Luko, tescilli teknolojisiyle sigortayı hasara dayalı bir modelden önlemeye taşımayı hedefliyor. Luko aylık ödemelerde yüzde 30 kesinti yapıyor.

Yine 2016 yılında, Andrew Shaw, Peter Hagen ve Sebastian Villarroel tarafından hayata geçirilen Coya ise Almanya pazarına çeşitli sigorta ürünleri sunuyor. Sigorta ürünleri, evcil hayvan sigortası ve bisiklet sigortası gibi ürünleri mevcut. 

Luko'nun 220 binden fazla, Coya'nın ise 80 binden fazla müşterisi var. Bu satın alma ile Coya müşterileri Luko müşterisi olacak. Aslında ilk paragrafta Coya markası kaybolacak dedik ama Coya, Luko Insurance AG olarak yeniden markalanıyor demek daha doğru olacaktır. Çünkü bu markanın yönetimi, Coya'nın CEO'su Max Bachem'de olacak. Luko kurucu ortağı ve CEO'su Raphael Vullierme ise grubun başında olacak. 

Birkaç ay önce İspanya'dan da müşteri almaya başlayan Luko'nun bu satın alma ile amaçladığı şey ise Almanya'da bir sigorta lisansı alabilmek, zira Coya bu lisansa sahip. Luko, Avrupa pasaport kuralları sayesinde bu lisansı tüm pazarlarında kullanabilecek. 

Son olarak Luko'nun bu yıl 100 yeni çalışanı işe almayı planladığını ve 2023 yılına kadar bir milyon müşteriye ulaşmayı hedeflediğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.