Abonelik modeline odaklanan otomotiv markası Lynk & Co, Avrupa'da faaliyete başladı

Lynk & Co, Avrupa'da satılan SUV modelleri için geleneksel satış metotlarının dışına çıktığını duyurdu. Buna göre, kullanıcı ya aylık ya da haftalık araç kullanım hakkına sahip olacak.
Abonelik modeline odaklanan otomotiv markası Lynk & Co, Avrupa'da faaliyete başladı

Geçen aylarda Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i Şubat ayında teslim etmeye başlayacağını ve aracın fiyatı 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacağını belirtmiştik. Tüm dünyada elektrikli destekli otomobil sektörü hızla büyüyor. Bu araçlar, Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Kıran kırana rekabetin devam ettiği sektörde bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Çinli otomotiv devi Geely'nin bünyesinde bulunan premium elektrikli otomobil markası Lynk & Co, üyelik modeliyle dikkat çekiyor. Marka, Avrupa'da satılan SUV modelleri için geleneksel satış metotlarının dışına çıktığını duyurdu. Buna göre, kullanıcı ya aylık ya da haftalık araç kullanım hakkına sahip olacak. Sistem, belirli bir ücret karşılığında aylık abonelik modeline göre ilerleyecek. Ücretsiz yapılan abonelik, isteğe göre uzatılabilecek, vergiler ise abonelik ücretine dahil edilecek. Abonelik ücretinin ise 584 dolar olacağı kaydediliyor.

Lynk & Co CEO'su Alain Visser "Pazartesi günü aldığınız arabayı Çarşamba gününe kadar teslim edebileceksiniz. Bunu yapan tek otomobil markasıyız" diyerek şirketin piyasadaki önemini anlatıyor. Avrupa'da yedi ülkede faaliyet gösteren şirket, bu bölgede 29 bin kullanıcısı bulunuyor. Geely’nin 2010 yılında Volvo’yu satın almasıyla Çin'de faaliyete başlayan girişim, ilk modelini 2016’ta  piyasaya sürmüştü. Şirket, önümüzdeki bir yıl içinde teslimatları 1 milyon araca çıkarmak için diğer Asya ülkelerine ve Orta Doğu'ya açılmayı planlıyor. Lynk, Eylül ayına kadar yaklaşık 570 bin araba sattı.

Geçen aylarda Volvo Trucks'ın ağır hizmet tipi kamyon serisi içinde yer alan FH Electric'in seri üretimine bu sene başladığını yazmıştık. Volvo Trucks'ın hedefi birçok pazarda bu ihtiyaçlara doğru cevap verebilecek şekilde tüm modellerini farklı yakıt kullanılabilen versiyonlarıyla satışa sunmak olduğunu söylemiştik

Ayrıca 2022'de piyasaya çıkacak elektrikli otomobil modellerinin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.