Sigortada abonelik bazlı sistemler öne çıkabilir

Sigortada kullandıkça öde modelinden abonelik bazlı sistemlere geçiş yapılacağı düşünülüyor.
Sigortada abonelik bazlı sistemler öne çıkabilir

2019'dan beri sigortacılık önemli değişimlere sahne olmaya devam ediyor. Sigorta ihtiyacının farklılaşması, kategorilere göre değişmesi ile birlikte dijital eforların artması büyümeye ek olarak sektörün yeniden şekillenmesine yol açtı. Salgınla birlikte çalışma modelinin değişmesi, oturma alanlarının farklı merkezlere kayması, uzaktan erişimle her şeye ulaşma ihtiyacının artması gibi gelişmeler ile birlikte ekonomik sıkıntılar, kapanan iş yerleri hatta artan işsizlik oranlarının bile sigorta kullanımındaki değişikliğe neden olduğu düşünülmekte. 

Bu değişikliklere göre ürün ve hizmet geliştirmek için de elbette veri kullanımının daha da arttığını, çoklu kanallardan ürün ve hizmet erişimiyle de daha çok karşı karşıya gelindiğini görmekteyiz. Salgın öncesinde de artış gösteren, insurtech'ler ile daha da artan dijitalleşme sektörü geliştirmiş olmakla birlikte müşteriler sektörün daha da "online" olmasını beklemekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.