Meta, Metaverse'de sponsorlu görünümler için patent başvurusu yaptı

Patent kapsamında, markalar sanal bir mağazada yer alan "bir nesnenin görünümüne sponsor" olmak için bir açık artırma sürecinden geçebilir. 
Meta, Metaverse'de sponsorlu görünümler için patent başvurusu yaptı

Walmart'tan sonra Meta da metaverse için yaptığı patent başvurusu ile gündemde yerini aldı. Financial Times haberine göre, Meta sanal mağaza için patent başvurusunda bulundu. Söz konusu sanal mağaza, kulanıcıların sanal ürün satın alabildiği bir yapı olarak konumlanıyor.

Bu arada şirketin metaverse ile ilişkili yüzdece patent başvurusunda bulunduğunu belirtmekte fayda var. Paylaşılan bilgilere göre, şirket ayrıca üçüncü taraf markalar sponsorluğunda fiziksel ürünler ile ilişkili dijital ikizler için de patent başvurusunda bulundu. Patent kapsamında, markalar sanal bir mağazada yer alan "bir nesnenin görünümüne sponsor" olmak için bir açık artırma sürecinden geçebilir. 

Görünen o ki; yakın zamanda dijital reklamcılık yerini metaverse reklamcılığa bırakacak. Hatırlarsanız,  geçtiğimiz günlerde DoorDash'in kurucu ortağı ve CEO'su Tony Xu Meta yönetim kuruluna katıldığını aktarmıştık.

Mark Zuckerberg, Tony Xu'nun hem ticaret alanındaki karmaşık problemleri çözme hem de bir teknoloji şirketi yönetme açısından deneyimli olduğunu söylemişti. Zuckerberg, Metaverse'ü inşa ederken Xu'nun deneyimlerinden faydalanmayı dört gözle beklediğini de sözlerine eklemişti. 

Aynı şekilde bir Financial Times röportajında Nick Clegg'in metaverse'ün iş modeli için ticaret odaklı olacağını belirterek "Bunda reklamların da rolü olacak" dediğini belirtelim. 

Öte yandan Meta sözcüsü bu patent başvuruları konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Patentlerin her zaman ürün ve hizmetlerde kullanılan teknoloji ile uyuşmadığını dile getirdi. 

Yine de sponsorlu ürün görünümleri yaklaşımı Meta'nın (eski ismi ile Facebook'un) şimdiye kadar sergilediği yaklaşımlarla örtüşüyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.