Akıllı takvim Clockwise, Coatue liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin ve çalışanların zamanlarını düzenleyebilmek için akıllı takvim hizmeti sunan Clockwise, Coatue liderliğinde gerçekleşen Seri C yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı.
Akıllı takvim Clockwise, Coatue liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin ve çalışanların zamanlarını düzenleyebilmek için akıllı takvim hizmeti sunan Clockwise, Coatue liderliğinde gerçekleşen Seri C yatırım turunda 45 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcı Atlassian Ventures'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Accel, Greylock Partners ve Bain Capital Ventures da katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı, Seri C ile birlikte 76 milyon dolara ulaştı.

Clockwise, kişilere ve ekiplere daha fazla zaman yaratmak için ekibin programlarını optimize ediyor. Böylece kişiler birlikte çalışırken kendilerini daha hazır hissedebiliyor veya kendi başlarına çalışırken dikkatleri dağılmadan işe odaklanabiliyor. Clockwise kullanıcılarının yüzde 70'inden fazlası, platformun uzak veya hibrit bir çalışma ortamında üretkenliklerine yardımcı olduğunu söylüyor. Yöneticilerin yüzde 84'ü ise Clockwise'ın zamanlarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Clockwise, 2018'de kullanıma sunulduğundan bu yana 4 milyon esnek toplantıyı yeniden planladı ve ekipler için 2 milyon saatten fazla kesintisiz odaklanma süresi yarattı. Platform bugün, aralarında Netflix, Twitter, Atlassian ve Asana gibi isimlerin de yer aldığı 10 binden fazla şirket tarafından kullanılıyor. 

Clockwise'ın kurucu ortağı ve CEO'su Matt Martin, bir kişinin gününü optimize etme girişimlerinin ekip arkadaşlarının üretkenliğini tamamen yok edebileceği anlamına geldiğini söylüyor. Martin bu kapsamda, Clockwise'ın herkes için mümkün olan en iyi programı oluşturmak üzere ekip başına 1 milyona kadar takvim permütasyonu çalıştırarak şirketlerin iş günlerini düzenlediğini söylüyor. Clockwise'ın kurucu ortağı ve CTO'su Gary Lerhaupt ise insanların zamanına gerçekten saygı duyan ve sağlıklı, sürdürülebilir bir gelecek yaratan yeni bir çalışma biçimini mümkün kıldıklarını dile getiriyor.

Clockwise, aldığı bu yeni yatırımı yapay zeka teknolojisini ilerletmek ve bu yeni çalışma biçimini dünya çapında daha fazla insana ulaştırmak için kullanacağını açıkladı. Şirket ayrıca ekibini de genişletecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.