Securify, fonbulucu'da 11 milyon TL talep topladı

Kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üreten Securify, paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu aracılığıyla düzenlenen yatırım turunda 327 dakikada 1700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı.
Securify, fonbulucu'da 11 milyon TL talep topladı

Yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, 2022 yılına Teknopark Ankara girişimi Securify'ın kitle fonlama kampanyası ile  başladı. Fonbulucu üzerinden düzenlenen fonlamada girişim, 327 dakikada 1700 yatırımcıdan 11 milyon TL talep topladı.

Securify’ın yatırım turuna Serdar Turan liderlik etti. Kampanyaya Ankara Kalkınma Ajansı, Fonbulucu Girişimci Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), Reinves Capital ve birçok melek yatırımcı ile platform üyeleri ilgi gösterdi. 6 milyon 240 bin TL fon talebi ile çıkılan yatırım turunda toplanan yatırım miktarının beklentileri aştığını belirtelim.

Girişim, 24 Saat süren yatırım turunda toplanan tutar, yatırımcı sayısı ve fonlanma hızı bakımından adeta yeni bir rekora imza attı. Fonbulucu’da yılın ilk yatırım turuna çıkan şirket; kimlik doğrulama ve siber güvenlik teknolojileri üzerinde çalışıyor. Prof. Dr. Kemal Bıçakcı ve Dr. Yusuf Uzunay tarafından kurulan Securify, kimlik ve erişim yönetiminde yenilikçi ürünler geliştiriyor. Şirketin, yapay zeka ve davranışsal biyometri alanlarında uzmanlaşmış kadrosuyla dikkat çektiğini belirtelim. Securify, yatırım turu sonrasında ekibini de büyüterek globalde yeni ufuklara açılmayı hedefliyor. 

SecurifyID nasıl çalışıyor? 

SecurifyID; kimlik doğrulama esnasında kullanıcıların klavye tuşlama dinamiği, tarayıcı parmak izi, cihaz ve işletim sistemi özellikleri ve zaman bilgisi dahil olmak üzere pek çok veriyi yapay zeka algoritmalarıyla işleyerek davranışsal bir kimlik oluşturuyor. 

Böylece oluşabilecek olan anomalileri gelişmiş bir risk skorlama sistemi ile anında tespit ederek konuyla ilgili gereken adımları atıyor.

Ürün, kullanıcıların bağlam bilgilerini ve davranışlarını analiz ederken, bu analizi sadece giriş esnasındaki kısıtlı bir zaman diliminde kullanmanın ötesinde, bunu sürekli olarak yaparak erişim isteğinde bulunuyor. Bu sayede kimlik hakkında yeterli kanıta kavuşmayı mümkün kılıyor.

Örnek vermek gerekirse; olası bir sosyal mühendislik saldırısında parolanızı çaldırsanız bile saldırganın sisteme girişi esnasındaki klavye ve dokunuş dinamiği özellikleri sizden farklı olacağı için saldırı engellenebiliyor.

SecurifyID'nin ülkemizin kritik savunma sanayi kurumları, devlet kurumları, belediyeler, bankacılık ve finans kuruluşları, enerji kuruluşları ve özel kuruluşlar tarafından tercih edildiğini söyleyelim. 10 binlerce son kullanıcıya hizmet veren girişim, küresel operasyonları bulunan müşteriler ile hali hazırda 60’tan fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor. 

Securify kurucu ortağı Prof. Dr. Kemal Bıçakçı SecurifyID’nin büyük ARGE yatırımları sonucu nihai hale gelerek 2020 yılı ortalarında piyasaya sürüldüğünü dile getirdi: 

“Ürünümüz, ticarileşmesinin ardından piyasada büyük ilgi görerek 1,5 yıl gibi kısa bir sürede sadece lisans satışlarında yüzde 253’lük bir büyüme ile toplamda 2,2 milyon TL lisans cirosuna ulaştı ve şirket ciromuzun son 2 yılda 4 milyon TL’nin üzerine çıkmasını sağladı. Geçen kısa sürede Turkcell ile Vodafone tarafından satın alınan ve Türk Telekom’da da POC ortamında kurularak satış sürecini devam ettiren ürünümüz böylece Türkiye’nin üç büyük operatörü ile çalışan tek kimlik ve erişim yönetim sistemi olma başarısını gösterdi. Bu yatırım turuna katılımımızın başlıca amacı, büyük bir emekle yüzde 100 milli olarak geliştirdiğimiz ve yurt dışı patent başvurusunda bulunduğumuz SecurifyID ile Türkiye’de yakaladığımız başarıyı değerli yatırımcılarımızın desteği ile globale taşımak ve dünyanın lider kimlik ve erişim yönetim sistemlerinden birisi olmaktı. Bize yatırım yapan binlerce insanın güveniyle bu amaç doğrultusunda hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.