Kripto varlık platformu Rain, Paradigm ve Kleiner Perkins liderliğinde 110 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’ye kısa bir süre önce giriş yapan kripto varlık platformu Rain, 10 Ocak'ta gerçekleşen Seri B yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto varlık platformu Rain, Paradigm ve Kleiner Perkins liderliğinde 110 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye’ye kısa bir süre önce giriş yapan kripto varlık platformu Rain, 10 Ocak'ta gerçekleşen Seri B yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı. Paradigm ve Kleiner Perkins'in liderliğinde yürütülen yatırım turuna Coinbase Ventures, GFC, MEVP, Cadenza Ventures ve CMT Digital katıldı. Rain, aldığı yatırımı başta Türkiye olmak üzere faaliyette bulunduğu tüm ülkelerde lisans almak, farklı bölgelere açılmak, teknolojisini geliştirmek ve ekibini büyütmek için kullanacak.

Bölgesel genişleme planlarının odağına Türkiye’yi alan Rain, blockchain ve yeni nesil finansal hizmetler alanında Türkiye’nin bölgesel merkez olmasına destek olmayı amaçlıyor. 2021’de Türkiye’deki çalışmalarını hızlandıran Rain'in öz sermayesini 50 milyon TL’ye yükselterek ülkemizdeki büyümesini sürdürdüğünü de belirtelim.

Rain kurucu ortakları, büyümeye odaklandıkları Türkiye’de, regülasyon odağındaki çalışmalara büyük bir hızla devam ettiklerini; bu yatırımın bir yandan bu yöndeki tüm çalışmalarını hızlandırdığını, bir yandan da kripto paraların faydaları ve potansiyellerine yönelik ilgili paydaşlarla bilgi paylaşımının sürdürülebilmesine imkan sağladığını söyledi. Ekip, aldıkları yeni yatırımın, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda kripto varlıklara güvenilir, kaliteli erişim sağlamaya ve bu konu hakkında eğitim sunma odaklı misyonlarını destekleyeceğini açıkladı. 

Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır ise bu yatırım sayesinde Türkiye'deki büyüme hedeflerine odaklanmaya devam edeceklerini; Rain’in önceliğinin herkesin kripto varlıklara güvenli şekilde erişmesini sağlamak ve regülasyonlara uyum olduğunu dile getirdi.

Rain, daha önce Ocak 2021’de MEVP liderliğinde yürütülen A serisi turunda Coinbase Ventures’ın katılımıyla 6 milyon dolar yatırım almıştı. 2021 yılında 1.9 milyar doların üzerinde işlem yaparken, aktif kullanıcı sayısı 185 bini aştı. 400'den fazla çalışanı bulunan Rain, 2022 yılında iki kat büyüme hedefiyle ekibini genişletmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.