FemTech pazarında 5 sene içinde %16'lık BYBH büyümesi bekleniyor

Geçtiğimiz sene 2020'deki yatırımları ikiye katlayan femtech pazarında henüz keşfedilmemiş büyük bir alan var. Pazarın önümüzdeki 5 sene içinde büyümesini 3'e katlayarak 65 milyar $'a çıkması bekleniyor.
FemTech pazarında 5 sene içinde %16'lık BYBH büyümesi bekleniyor

Türkiye'de ve dünyada nüfusun yarısını oluşturan kadınlara yönelik ürün ve hizmetler geliştiren girişimlerin sayısı geçtiğimiz senelere göre artış göstermekle birlikte aslında sağlık sektörü altında baktığımızda pastanın çok ufak bir kısmını oluşturmakta. "femtech" adıyla adlandırılan bu girişimler ağırlıklı olarak gebelik ve regl takibi gibi konuları kapsamakta ancak her kadının yaşadığı sağlık sorunları ya da dönemsel problemlerle ilgilenen girişimlerin sayısı düşük olduğu için bu alanda büyük bir fırsat beklendiği gözlemleniyor. 

Yapılan tahminlere göre önümüzdeki 5 sene içinde pazar büyüklüğünün 65 milyar $'ı bulacağı tahmin edilen femtech sektörünün geçtiğimiz sene 2 milyar $'ı geçen global sermaye yatırımı aldı. Bütün sağlık araştırmaları içinde çok küçük bir orana denk gelen bu miktarın doğru alanları hedefleme, etkili bir PR stratejisi ile konu hakkında bilinirliğin sağlanması ve kadınların da söz hakkı olacağı karar verme süreci ile birlikte önümüzdeki dönemde artması bekleniyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.