Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti üreten Byqee, tohum yatırım turunda 2,1 milyon TL yatırım aldı

Byqee tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunu tamamladı. Edindiğimiz bilgilere göre Byqee, tohum yatırım turunda 2,1 milyon TL yatırım aldı
Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti üreten Byqee, tohum yatırım turunda 2,1 milyon TL yatırım aldı

Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti üreten bir girişim olarak hizmet veren Byqee'yi ilk olarak 2020 yılında ayında sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Byqee, ilk olarak 2020 yılının Haziran ayında geçtiğimiz günlerde hizmetini sonlandırdığını da duyuran kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nda destek toplayarak karşımıza çıkmıştı. 

Bugün Byqee tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunu tamamladı. Edindiğimiz bilgilere göre Byqee, tohum yatırım turunda 2,1 milyon TL yatırım aldı. Söz konusu yatırım turunun “Convertible Note” ve “Paya Dayalı Kitlesel Fonlama fazları şeklinde gerçekleştiğini de ekleyelim.

Gerçekleşen tohum yatırımın turunun Convertible Note yani hisseye dönüştürülebilir sermaye kısmının yatırımcıları arasında ise şirketin eski yatırımcılarından olan Kerem Ciritci ve Ferhat Uzun'un yanı sıra yeni yatırımcı Hasan Cem Çıtak da yer alıyor.

2,1 milyon TL yatırımın ardından ise şirketin değerlemesi 16 milyon TL'ye ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Byqee, 2020 yılının sonunda tohum öncesi yatırım turunda 2 milyon TL değerleme üzerinden 100 bin TL yatırım alarak şirketleşmişti.  fonbulucu.com üzerinden yürütülen “Kitlesel Fonlama” yatırım turu ise Fonbulucu GYSF’nin 150 bin TL ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 50 bin TL yatırımı ile başlayarak 85 dakika içerisinde tamamlandı.

Byqee tarafından paylaşılan bilgilere göre girişimin fonbulucu.com kampanyası süresince 2.7 milyon TL'den fazla yatırım talebi toplandı. Fakat MKK mevzuatı gereği 1,92 milyon TL Byqee’ye fon olarak aktarıldı. Byqee'nin Fonbulucu aracılığı ile toplamda 1066 kişiden yatırım almış olduğunu da ekleyelim.

Byqee tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, seri üretime geçerek ihracat hacminin artırılması ve Avrupa'da söz sahibi olmak için kullanılacak. Son olarak 2021 yılı sonu itibarıyla Byqee'nin 200'den fazla müşteriye ulaştığını ve ilk yurt dışı siparişini ise İngiltere'den aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.