Yapay zeka destekli transkripsiyon platformu DeepScribe, 30 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektöründe ses ve yapay zeka teknolojisinin kullanımı artırmayı hedefleyen ve bunun için çözümler sunan DeepScribe, Index Ventures'tan Nina Achadjian liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli transkripsiyon platformu DeepScribe, 30 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sektöründe ses ve yapay zeka teknolojisinin kullanımı artırmayı hedefleyen ve bunun için çözümler sunan DeepScribe, Index Ventures'tan Nina Achadjian liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 30 milyon dolar yatırım aldı. Tura Scale.ai CEO'su Alex Wang, Figma CEO'su Dylan Field ile mevcut yatırımcılar Bee Partners, Stage 2 Capital ve 1984 Ventures katıldı.

DeepScribe, doktorların hasta etkileşimleri sırasında not alma veya hastalar arasında ve mesai saatleri dışında not dikte etme ihtiyacını ortadan kaldıran güvenilir, uygun fiyatlı bir transkripsiyon çözümü sunuyor. Bir düğmeye dokunarak, bir doktorun doğal görüşmesi kaydediliyor, özetleniyor ve tercih ettikleri sağlık kayıt sistemine entegre ediliyor. Uygulama, klinik notları akıllıca dinleyip hazırlarken doktorların hasta muayenelerini kaydetmelerini sağlıyor.

DeepScribe daha sonra notları doğrudan elektronik sağlık kayıtlarının ayrı alanlarına yükleyerek doktorların tam olarak hazırlanmış notlarını uygun EHR alanlarında gözden geçirmelerini ve imzalamalarını sağlıyor. Platform, tıbbi belgeleri otomatikleştirerek doktorlara günde ortalama üç saat kazandırıyor ve insan gücü maliyetlerinin yaklaşık altıda birine mal oluyor.

2017'de Akilesh Bapu, Kairui Zeng ve Matthew Ko tarafından hayata geçirilen platform, son 18 ayda ABD çapında 400'den fazla hekime ulaştı ve yarım milyondan fazla hasta-hekim görüşmesini işledi. Şirket yalnızca tıbbi dokümantasyon iş akışlarını değil, aynı zamanda genel olarak sağlık hizmetlerini de iyileştirmeye ve dönüştürmeye devam ederken, bu yatırımın DeepScribe'ın büyümesini hızlandıracağı belirtiliyor. DeepScribe'ın merkezi ise San Francisco'da bulunuyor. 

DeepScribe'ın kurucu ortakları Akilesh Bapu ve Matthew Ko, ortam sesi teknolojisinin, tıpta yapay zekayı basitçe iş akışı verimlilikleri sağlamaktan sağlık sonuçlarını gerçekten iyileştirmeye geçmenin anahtarı olduğuna inandıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.