İşe alım platformu Workstep, 25 milyon dolar yatırım aldı

WorkStep işe alım ve işte tutma modülleri ile şirketleri sarsan büyük istifa problemine çözüm getirmeye kararlı. 
İşe alım platformu Workstep, 25 milyon dolar yatırım aldı

İşe alım platformu WorkStep, NewRoad Capital Partners liderliğinde gerçekleşen B serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna FirstMark Capital, Prologis Ventures, Social Capital, Quiet Capital, Latitude Ventures ve Engage VC katılım gösterdi. Şirketin Tohum yatırımında ve A serisinde aldığı yatırım miktarı ise 17.2 milyon dolar olmuştu. 

ABD'de büyük istifa problemi 

Covid-19 pandemisinin kısmen bitişiyle hayat normal döngüsüne kavuşurken, ABD'de pek çok kişi iş yerinden ayrıldı. Öyle ki; yurt dışında bir çok şirket Büyük İstifa olarak çevirebileceğimiz Great Resignation kavramıyla karşı karşıya kaldı. Texas A&M Üniversitesi'nden Profesör Anthony Klotz'un ortaya attığı bu kavram, ABD'deki rekor sayıdaki açık pozisyonu da tanımlıyor. 

Ian Cook liderliğinde 4 bin küresel şirkette 9 milyon çalışan ile gerçekleşen bir araştırmaya göre, istifalar en çok kariyerinin ortasındaki çalışanlar tarafından gerçekleştiriyor. Ayrıca en fazla istifa oranı ise sağlık ve teknoloji endüstrilerinde görülüyor. 

Fast Company makalesine göre ABD'de Kasım 2021'de 4.5 milyon işinden ayrıldı. 2017'de kurulan WorkStep ise şirketleri sarsan büyük istifa problemine çözüm getirmeye kararlı. 

Girişimin öne çıkan özellikleri

Girişimin Hire ve Retain modülleri büyük istifa problemini çözmekte etkili olabilir. Hire, işverenleri, iş arayışındaki bireylerle buluşturuyor. Söz konusu eşleştirme teknolojisi, açık pozisyonunun niteliklerini tarayarak, WorkStep ağındaki adayları bu niteliklere göre seçiyor. WorkStep, Şirketlerin insan kaynakları bilgi sistemleri ve aday arama sistemleriyle entegre olabiliyor. 

WorkStep'in görevi, işe alım sürecinin tamamlanmasıyla sona ermiyor, aksine yeni başlıyor diyebiliriz. Girişim, çalışanların işe alım sürecini takip eden dönemde, şirkete anonim geri bildirimler bırakmasını sağlıyor. İK ekipleri ve kıdemli yöneticiler bu geri bildirimler ile adayları mutlu edebilecek bir iş ortamı yaratmaya odaklanıyor. 

Özellikle iş ortamındaki memnuniyetin veriye dayalı olarak ele alınabilmesi mühim. İşverenler sektörel kıyaslamalar yaparken, elde tutma için atılan adımları verilerle ölçümleyebilir. 

ABD'de olduğu gibi ülkemizde de insan kaynakları özelinde Headports ve Juno gibi pek çok girişim ile karşılaşıyoruz. Şirketlerdeki çalışma ortamları uzaktan çalışma ile şekillenirken, hibrit modellerin kalıcı hale gelmesi, görev tabanlı çalışma anlayışını günümüze taşıyor. Uzaktan eğitim imkanlarının ve yeni teknolojilerinin gelişmesi, yeni iş rollerini ve kurum içi "upskilling" çözümlerini de beraberinde getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.