Mowico, Mangrove Capital Partners'tan yatırım alarak değerlemesini 12 milyon euroya ulaştırdı

Mowico, Mangrove Capital Partners'tan 1,375 milyon euro yatırım aldı. Söz konusu yatırım, Mangrove VI fonu üzerinden yapıldı.
Mowico, Mangrove Capital Partners'tan yatırım alarak değerlemesini 12 milyon euroya ulaştırdı

Fintech, ödeme sistemleri, telekomünikasyon, perakende, e-ticaret, bankacılık ve havacılık sektörlerinde hizmet veren Tmob’un e-ticaret sitelerini çok hızlı bir şekilde mobil uygulamalara dönüştüren bir girişim olarak hizmet veren Mowico'yu 1,6 milyon dolar karşılığında satın aldığını geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Mowico, yeni bir yatırım aldı. Mowico, Mangrove Capital Partners'tan 1,375 milyon euro yatırım aldı. Söz konusu yatırım, Mangrove VI fonu üzerinden yapıldı. Bunun haricinde Muhterem Şenel, Mert İncekara, Hüseyin Hüsnü Okuvuran da bu yatırım turuna katılan isimler oldu.

Mangrove'un yatırım geçmişi

Lüksemburg merkezli bir yatırım şirketi olan Mangrove Capital Partners, bugüne kadar 5 yatırım fonu ile birlikte toplamda 150'yi aşkın yatırım yaptı. Mangrove Capital Partners'ın yatırımları arasında ise Letgo, Skype, Wix, Walkme, K Health ve TBOL gibi önemli girişimler de yer alıyor. 

Mowico'ya yapılan yatırımın, Mangrove Capital Partners'ın ülkemizde yaptığı ilk yatırım olduğunu da ekleyelim. Rudi Dökmecioğlu tarafından aldığımız bilgilere göre ise alınan yatırım ile birlikte Mowico'nun değerlemesi 12 milyon euro barajını aştı. Mowico'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 2 milyon euroya ulaştı. 

2020 yılında kurulan Mowico, no-code mobil uygulama platformu olarak hizmet veriyor. Hatırlatmak gerekirse Mowico, geçtiğimiz Mart ayında da Sina Afra’dan 8 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almıştı. Mowico ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.