Magic Leap 2, piyasaya sürülmeden önce sağlık alanında faaliyet gösteren bazı şirketlere dağıtıldı

Sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren dört şirket arasında SentiAR, SyncThink,  Heru ve Brainlab bulunuyor. Şirketler, bu alanda yazılım geliştirmeye odaklanıyor.
Magic Leap 2, piyasaya sürülmeden önce sağlık alanında faaliyet gösteren bazı şirketlere dağıtıldı

Geçtiğimiz aylarda artırılmış gerçeklik pazarının önemli oyuncularından Magic Leap, 500 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Bu yatırımla şirketin değeri 2 milyar dolara çıkmıştı. Şirketin bu yıl, Magic Leap 2 adlı yeni bir AR kulaklığını piyasaya sürmek için hazırlandığını belirtmiştik. Bu yatırım, şirkete hayata döndüren 350 milyon dolarlık yatırımdan bir yıl önce gelmişti

Bugün edindiğimiz bilgilere göre şirket yeni ürününü piyasaya sürmeden önce bazı şirketlere dağıtmaya başladı. Sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren dört şirket arasında SentiAR, SyncThink,  Heru ve Brainlab bulunuyor. Şirketler, bu alanda yazılım geliştirmeye odaklanıyor. 

Her ne kadar ilk parti ürünler sağlık alanına dağıtılmış olsa da şirketin potansiyel barındırdığını düşündüğü başka bir alan daha var. Bu da savunma sanayi... Şirketin en büyük rakibi Microsoft, ABD ordusu için 120 bin adet HoloLens tabanlı karma gerçeklik gözlüğü üretti. Microsoft, karma gerçeklik gözlüğü olan HoloLens tabanlı gözlükler için ABD ordusu ile 10 yıllık anlaşma imzaladı. ABD ordusu yapılan 10 yıllık anlaşma için Microsoft'a 21,88 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı. 

Yeni ürün, 2018'de piyasaya sürülen Magic Leap kulaklığının daha küçük ve daha hafif olma özelliğini taşıyor. Bu, gözlüğü gün boyu kullanma rahatlığı sunuyor. Bütün sektör içindeki en geniş görüş alanına sahip gözlük olarak nitelendiriliyor. Magic Leap CEO'su Peggy Johnson verdiği bir röportajda  Magic Leap 2'nin 2 bin 295 dolardan başlayan fiyatlarla tüketiciye ulaşacağını söyledi ve ekledi. "Bu, diğerlerinden biraz daha pahalı olacak."

Bir taraftan sektörün gelişimi son yedi yıla dayanıyor olsa da asıl patlama 2017'de yaşandı. AR teknolojisi hem yaygınlaştı hem de uygulamaların sayısı arttı. Magic Leap de bu dalgadan ilk yararlanan şirketlerden biri oldu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.