Perakendecilere hem online hem de mağaza içi finansal servisler sunan platform: Fintegre

Fintegre, müşterilerin satın alma gücünü artırmayı odağına alıyor; bireysel krediden cihaz değişim programlarına, sigorta işlemlerinden elektronik cihaz kiralama servislerine kadar tüm çözümleri tek platformda topluyor.
Perakendecilere hem online hem de mağaza içi finansal servisler sunan platform: Fintegre

Fintegre, perakendecilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen, müşterilerin satın alma gücünü artırmayı odağına alırken ek gelir yaratan; bireysel krediden cihaz değişim programlarına, sigorta işlemlerinden elektronik cihaz kiralama servislerine kadar tüm çözümleri tek platformda toplayan bir girişim. Birçok dikeyde aktif olarak faaliyet göstermekle beraber temelinde teknolojiye erişebilirlik ve alım gücünü artırmaya yönelik POS finansmanı sağlayan bir girişim olarak hizmet veriyor. 

Satın alma gücünü ve süreçlerini iyileştiriyor

Girişim kendisini "affordability solution partner" olarak tanımlıyor, satın alma gücünü ve süreçlerini iyileştiriyor. Perakendecilere hem online hem de mağaza içi finansal servisler sunuyor. Bu servislerin belli başlıları ise tüketici finansmanı, taksitli satış, sigorta, cihaz geri alım ve upgrade programları, ve kiralama opsiyonları olarak karşımıza çıkıyor. 

Fintegre'nin sunduğu hizmetleri ana başlıklarda incelediğimizde ilk olarak "Tüketici Finansmanı" kısmına bakmamız gerekiyor. Bu alanda taksitli satış çözümü ve tüketici kredisi sunuluyor. Sigorta Çözümleri'nde ise elektronik cihaz sigortası, Dask, 2. el araç sigortası ve pet sigortası gibi hizmetlerle karşılaşıyoruz. Buyback, "eskisini getir, yenisini götür" hizmeti sunuyor. Bu hizmetle, müşterilere ait kullanılmış elektronik cihazlar ister mağazada, ister e-ticaret sitesinde güvenli bir şekilde fiyatlandırma sunularak satın alınıyor, yerine yeni ürün veriliyor. Fintegre aynı zamanda pazar yeri ve kiralama çözümleri de sunuyor. 

Avrupa faaliyetlerine hız veriliyor

Fintegre, 2017 yılında Ali Tirkeş, Ali Salcı ve Fatih Yıldırım tarafından kuruldu. Girişim, Apple, Mediamarkt, Teknosa, Vatan, Arena, Mobiltel, Aksigorta ve Cardif gibi hem dünyanın hem de Türkiye'nin önde gelen markaları ile iş birlikleri yapıyor. Şirketin kurucu ortağı Ali Salcı, kısa süre önce Fintegre'yi Avrupa bölgesine taşımak üzere Hollanda'ya yerleşti ve şirket yakın zamanda Avrupa'da da büyümeye devam edecek. 

Başarılı işlemler üzerinden gelir elde ediliyor

"One stop shopping" mantığı ile çalışan platform, tek noktadan tüm işlemleri takip edip ve sonuçlandırma üzerine kurulu; ve tüm bu iş akış deneyimini tüketiciyi dinleyerek, marka ile beraber hazırlıyor. Bu yüzden şirketin gelir modeli de buna dayalı. Bir başka deyişle başarılı işlemler üzerinden gelir yaratılıyor.

Fintegre'nin aldığı yatırımlar

Fintegre, 2018 ortasında Revo Capital'dan yatırım aldı, ardından 2021 yılının mart ayında IDA VC'den 7.5 milyon dolar şirket değerlemesi üzerinden bir yatırım turu daha yapıldı. Fintegre'de şimdi ise planlanan işler hayata geçirilmeye çalışılıyor ve Avrupa girişini tamamlamak hedefleniyor. Bu süreçlerden sonra yeni bir yatırım turunun başlayacağı belirtiliyor. 

Fintegre'nin kurucu ortağı Ali Tirkeş, yeni neslin büyük hızla ve teknoloji ile beraber geldiğini, bu hıza yetişmek ve hatta diğer dünya ülkelerinin de önüne geçmek için Türkiye'nin yetenekli insan kaynağı ile fikirleri buluşturan ve bunları alternatif finansman modelleri ile fonlayan yapıları öne plana çıkarmanın gerekli olduğunu söylüyor. Bu amaçla Fintegre, ilerleyen dönemle globale açılan ve başarı hikayeleri ile adından söz ettiren bir şirket olmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.