Sosyal ticaret motivasyonu canlı yayın üzerinden alışverişi olumlu etkileyebilir

Sosyal medya alışverişi ile online alışverişteki motivasyonlar, yakın zamanda Türkiye'de de adını daha çok duyacağımız canlı yayın alışverişine daha çok etki edecek gibi görünüyor.
Sosyal ticaret motivasyonu canlı yayın üzerinden alışverişi olumlu etkileyebilir

Sosyal medyadan alışveriş yapanlar ile online alışverişçiler arasında satın alma motivasyonları açısından farklılaşmalar gözlemlenmeye başladı. İnternetten alışveriş yapmayı tetikleyen alışkanlıklarda çok değişiklik olmasa da müşterilerin alışveriş kanalı açısından farklı beklentilerle hareket ettiğini söylemek mümkün.

Aralarındaki sıralama değişmese de sosyal medya hesaplarından alışveriş yapanların beğeni ya da yorum sayısı, hızlı alışveriş tamamlama ya da teslimatta ödeme gibi seçenekler nedeniyle bu kanaldan alışverişi tercih etme oranı daha yüksek. Bütün bu motivasyonların içinde aslında en önemlisi müşterilerin nasıl ürün keşfettiği ve keşfettikleri ürünleri ne kadar kolaylıkla satın aldıkları. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.