Bağımsız markalar ile perakendecileri buluşturan Ankorstore, 283 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan ve hızlı bir şekilde büyüyen Ankorstore, C serisi yatırım turunda 283 milyon dolar yatırım aldı.
Bağımsız markalar ile perakendecileri buluşturan Ankorstore, 283 milyon dolar yatırım aldı

Bağımsız marka ve üreticiler ile perakendecileri buluşturan bir platform olarak karşımıza çıkan Ankorstore, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2019 yılında kurulan ve hızlı bir şekilde büyüyen Ankorstore, edindiğimiz bilgilere göre C serisi yatırım turunda 283 milyon dolar yatırım aldı.

283 milyon dolarlık C serisi yatırım turu BOND ve Tiger Global'ın ortak liderliği ile gerçekleşti. Yatırım turuna BOND ve Tiger Global'ın haricinde ise C. Eurazeo, Coatue ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Index Ventures, Bain Capital Ventures, GFC, Alven ve Aglae Ventures da katıldı.

Ankorstore tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım sonrası şirketin değerlemesi ise 2 milyar dolar barajını aştı. 283 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Ankorstore girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 413 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

2019 yılında Mathieu Alengrin, Nicolas Cohen, Nicolas d'Audiffret ve Pierre Louis Lacoste tarafından Paris'te kurulan Ankorstore, oldukça basit bir çözüm sunuyor. Bağımsız üretici ve markaları, perakendeciler ile buluşturan Ankorstore, bağımsız markaların ürünlerinin perakendeciler tarafından satılmasını sağlıyor. Ankorstore, temelinde toptan satış için bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. 

Ankorstore, çözümü ile birlikte hem üreticilere yeni bir kanal hem de perakendecilere satılacak yeni ürünler sunmuş oluyor. Avrupa'da 23 ülkede aktif olarak hizmet veren Ankorstore, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda ve İsveç olmak üzere 5 ülkede ekiplere sahip olduğunu da belirtelim.

Ankorstore tarafından paylaşılan bilgilere göre platform içinde şu an için 200 bini aşkın perakendeci ve 15 bini aşkın marka yer alıyor. Karşılaştırmak gerekirse 2021 yılının Mayıs ayında platformda 50 bin perakendeci ve 5 bin marka yer alıyordu. Ankorstore'un satış hacmi ise 2020 ila 2021 yılları arasında yüzde 950 oranında artış gösterdi. Kısa süre içinde hızla büyüyen Ankorstore, sadece 2 yıl içinde unicorn olmayı da başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.