Turkcell CFO'su Osman Yılmaz 2022'de blockchain tabanlı Paycell cüzdanını devreye alacaklarını açıkladı

Las Vegas'ta gerçekleşen CES 2022'de, Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah, Turkcell Grup Mali İşler Müdürü ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yılmaz ile Paycell'le ilgili gelişmeleri konuştu.

Las Vegas'ta gerçekleşen CES 2022'de, Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah, Turkcell CFO'su ve Togg Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yılmaz ile Paycell'le ilgili gelişmeleri konuştu.

Hatırlarsanız Turkcell, Paycell'in bir bölümünü satmak üzere ekim ayında J.P. Morgan'ı yetkilendirmişti. Ahmet Buğra Ferah, Osman Yılmaz'a JP Morgan liderliğinde ilerleyen yatırım süreçlerini sordu. Yılmaz, ekim ayında başlayan yatırımcı arama sürecinde tahmin ettiklerinin de üzerinde bir ilgi gördüklerini açıkladı. Ekim ayından bu yana hem dünyada hem de Türkiye'de makro ekonomik koşulların değiştiğine dikkat çeken Yılmaz, "Buna rağmen Paycell'e olan yatırımcı ilgisinde hiçbir azalma olmadı" dedi. Farklı coğrafyadan 10'un üzerinde yatırımcı ile görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi. 

Yılmaz, "İstediğimiz değerleme ve istediğimiz nitelikte bir yatırımcıya ulaştığımız takdirde, bunu yılın ilk yarısında tamamlamayı hedefliyouz." dedi. Finansal yatırımcının ötesine Paycell'e hız katacak bir ortak arayışında olduklarını da sözlerine ekledi. 

Paycell'in nihai amacının bölge oyuncusu olmak olduğunu dile getiren Yılmaz, açıklamasında Türkiye'de atılacak adımları da öne çıkardı. Osman Yılmaz ayrıca ilk amaçlarının bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan 30 milyon kullanıcıya erişmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda gençlerin ilk bankası olmayı hedeflediklerini de ifade etti. 

Paycell'in Ukrayna'daki büyüme planlarını paylaşan Osman Yılmaz, farklı coğrayfadaki büyüme planlarına ilişkin "2022'de Paycell Europe'u kuracağız." dedi. Avrupa'daki Türk nüfusuna ve bölgede Paycell'in bilinirliğine dikkat çeken Yılmaz, Avrupa'daki tüketiciler uygun hizmetler sunacaklarını açıkladı. 

Yılmaz, 2017'den bu yana Blockchain alanına yatırım yaptıklarını bilirtirken, 2022'de blockchain tabanlı servislerin geliştirilmesine yönelik adımlar atılacağını açıkladı. Bu bağlamda Paycell'in blockchain tabanlı cüzdanını devreye  alacaklarını belirtti. Böylece NFTlerin NFT gibi varlıkların saklanması ve akıllı kontrat işlemlerinin Paycell üzerinden yapılmasına imkan sağlayacak. 

Osman Yılmaz, dijital hizmetler, fintech blockchain, siber güvenlik ve yapay zeka alanında şirketlere yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.