Turkcell, Paycell'in bir bölümünü satmak üzere J.P. Morgan'ı yetkilendirdi

Turkcell, KAP'a yaptığı bildirime göre Paycell yani Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. hisselerinde kısmi satış konusunda adım attı.
Turkcell, Paycell'in bir bölümünü satmak üzere J.P. Morgan'ı yetkilendirdi

Uzun zamandır Paycell'in satışına dair farklı markalarla konuşmakta olan Turkcell, bu yönde ilk resmi adımı attı. Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile kısmi hisse satışı gerçekleştirecek. Hisse satışı ile yaratılacak nakitin büyüme doğrultusunda kullanılacağını belirten Turkcell bu yöndeki alternatifleri değerlendireceğini belirtiyor.

Hisse satışı süreceinin yönetimi için J.P. Morgan'ı yetkilendireceğini de belirten Turkcell, bu ay itibari ile yatırımcılarla görüşeceğini de ekledi. Halihazırdaki büyüklüğü ve fintech'e olan ilgi ile yakın zamanda önemli bir yatırım gelmesinin söz konusu olduğunu da belirtelim.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz:

Şirketimizin Yönetim Kurulu, Paycell markasıyla yenilikçi ödeme çözümleri sunan bağlı ortaklığımız Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'nin mevcut ve farklı pazarlarda büyümesinin hızlandırılarak iş hacminin büyütülmesi stratejisi kapsamında, şirkete kaynak sağlanması amacıyla kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirmeye karar vermiştir. Satış sürecinin yönetimi için yatırım bankası J.P. Morgan Securities plc'ye yetki verilecek olup, potansiyel yatırımcılarla görüşmeler bu ay itibarıyla başlatılacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.