Yapay zeka girişimi Fractal 360 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Fractal Analytics, yıllık 100 milyon dolar gelir elde ediyor. Yakın dönemde halka arz edileceği konuşuluyor.
Yapay zeka girişimi Fractal 360 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Aralık ayında yapay zeka alanına en son yapılan yatırım haberi yapay zeka temelli görsel efekt girişimi Wonder Dynamics ait idi. Şirket, 10 milyon dolar yatırım almıştı. İlk kez  Alan Mathison Turing tarafından ''Makineler düşünebilir mi?'' sorusuyla ortaya atılan alanda yatırımlar bu sene de devam ediyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; yapay zeka odaklı çalışan  Fractal,  TPG Capital Asia'dan 360 milyon dolar aldı. Şirket unicorn seviyesine yükseldi. 2001 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 685 milyon dolara çıktı.Yapay zeka alanının önde gelen şirketleri arasında yer alan Fractal Analytics, 100 şirkete yapay zeka ve analitik çözümler sunuyor. Şirket, yıllık 100 milyon dolar gelir elde ediyor. Yakın dönemde Fractal Analytics'in halka arz edileceği konuşuluyor.

Hindistan'da kurulan şirketin Newyork'ta da bir merkezi bulunuyor. Şirketin ürünleri arasında radyologlara daha iyi teşhis kararları vermede yardımcı olmak için Qure.ai önde geliyor. CEO'lara yardımcı olmak ve daha iyi taktik ve stratejik kararlar almak için Cuddle.ai, yatırım kararlarını iyileştirmek için Theremin.ai  ve yüksek seviyedeki anormallikleri bulmak için Eugenie.ai diğer dikkat çeken hizmetlerinden...

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Srikanth Velamakanni şirketi hakkında şöyle konuşuyor: "Müşterilerin dijital dönüşümü hızlandırmak için yapay zekadan nasıl yararlandıkları konusunda büyük bir ivme yakaladık. Fractal, sorunları çözmeye yönelik kullanıcı odaklı yenilikçi bir kültür inşa ediyor." TPG Capital Asia'nın ortak yönetici ortağı Puneet Bhatia ise şirketin en köklü ve farklılaştırılmış sağlayıcılardan biri  olduğunu söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.