Volvo Trucks, ağır hizmet tipi kamyon serisi içinde yer alan FH Electric'in seri üretimine bu sene başlıyor

Volvo Trucks'ın hedefi birçok pazarda bu ihtiyaçlara doğru cevap verebilecek şekilde tüm modellerini farklı yakıt kullanılabilen versiyonlarıyla satışa sunmak.
Volvo Trucks, ağır hizmet tipi kamyon serisi içinde yer alan FH Electric'in seri üretimine bu sene başlıyor

Üç sene önce Volvo'nun taşımacılığa odaklanan otonom araçlar üretmek için yeni bir şirket kurduğunu yazmıştık. Ocak 2020'de resmiyet kazanacak olan Volvo Autonomous Solutions, otonom ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışının hızlandırılmasına odaklanacağını söylemiştik.

Volvo bu kez orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamıyla müşterilerine nakliye çözümleri sunan Volvo Trucks ile gündeme geldi. Bugün edindiğimiz bilgilere göre; şirket FH Electric ağır hizmet tipi kamyonunun seri üretimine bu yılın sonlarına doğru başlamayı planlıyor. Kamyonun ağırlığı 44 tona kadar çıkıyor. Menzilleri ise pil konfigürasyonuna bağlı olarak 300 km'ye yaklaşıyor. Şirket yetkilileri tarafından FH Electric ağır hizmet tipi kamyonuyla ilgili yapılan test sürüşlerinin beklentileri aştığı söylendi. Volvo Trucks şu anda müşterilerine çeşitli nakliye görevleri için 6 akülü elektrikli kamyon sunuyor. Bunların arasında Volvo FM ve FMX Electric modelleri yer alıyor.

2019'dan beri bu alanda çalışan Volvo Trucks’ geçen seneden itibaren Avrupa’da inşaat, maden, hafriyat, uzun yol taşımacılığı gibi farklı alanlara yönelik ürün yelpazesini, elektrikli kamyonları da dahil ederek genişletmeye başladı. Çünkü taşımacılığın iklim üzerine etkilerini azaltmanın fosil yakıtlardan elektrikli araçlara geçmekle olacağını düşünüyor.

Volvo Trucks'ın hedefi birçok pazarda bu ihtiyaçlara doğru cevap verebilecek şekilde tüm modellerini farklı yakıt kullanılabilen versiyonlarıyla satışa sunmak. Şirket ayrıca 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 50'sinin elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor. Volvo Trucks'ın ana şirketi Volvo Cars'ın önce1999'da İsveçli Volvo Group tarafından Ford Motor Company'ye, ardından 2010 yılında Çin'li Geely'ye satıldığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.