Ödeme sistemleri satın almalar ile farklılaşarak büyüyor

Ödeme sistemlerinin satın almalar ile genişlemesi son birkaç sene daha çok öne çıksa da, bu girişimlerin farklı alanlarda çeşitlenerek büyüdüğü gözlemleniyor.
Ödeme sistemleri satın almalar ile farklılaşarak büyüyor

Son 18 ayda üçüncü parti ödeme sistemlerinin aldığı yatırımlar önceki senelere göre büyük artış gösterdi. Pazaryerlerinde farklı ödeme seçeneklerinin yer almasına duyulan ihtiyacın daha çok hissedildiği son dönemde taksitli satışlara yönelik şimdi al sonra öde (BNPL) girişimleriyle birlikte ödeme sistemlerinin IPO'larına ve yatırımlarına şahit olduk. 

Kapanma döneminde küçük işletmelerin çoğalması ve online satışa geçmesinin de bu konuda büyük etkisi var. Hosting siteleri, tedarikçi zincirleri ve lojistik gibi sektörlerin küçük işletmelere yönelik hizmetlerinin çeşitlendiği geçen sene elbette ödeme sistemlerine de etki etti. Stripe, Bolt, Checkout, Razorpay gibi birçok girişimin böylelikle yatırımlarını artırdığını; hatta satın alma ve birleşmeleriyle de öne çıktığını gördük. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.