400 milyon dolar yatırım alan Miro'nun değeri 17.5 milyar dolar!

Miro, ICONIQ Growth, Accel, Atlassian, Dragoneer, GIC, Salesforce Ventures ve TCV'nin katıldığı Seri C turda 400 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi bu yatırımla birlikte 17.5 milyar dolara ulaştı.
400 milyon dolar yatırım alan Miro'nun değeri 17.5 milyar dolar!

Pandemi ile birlikte uzaktan çalışmalar arttı ve günümüzde değişen iş yapış şekilleriyle birlikte birçok şirket bu çalışma yöntemini kalıcı hale getirdi. Durum böyle olunca uzaktan çalışmayı ekipler için kolaylaştıran uygulamalar da hem bireylerin hem de yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Miro da bu uygulamalardan biri. 2011 yılında Andrey Khusid ve Oleg Shardin tarafından kurulan Miro, Seri C turda 400 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi bu yatırımla birlikte 17.5 milyar dolara ulaştı.

ICONIQ Growth, Accel, Atlassian, Dragoneer, GIC, Salesforce Ventures ve TCV'nin katıldığı yeni tur sonrasında şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 476 milyon dolar oldu.

Kullanıcı sayısını 30 milyona çıkardı

Uzak ve hibrit çalışmaya küresel geçişle birlikte Miro, kullanıcı tabanını 30 milyona çıkardı ve şirket şimdilerde Fortune 100 şirketlerinin yüzde 99'u ile çalışıyor. Miro'nun kullanıcı sayıları da bir hayli çekici. Zira şirket, Nisan 2020'de 50 milyon dolar yatırım aldığından bu yana kullanıcı tabanını 5 milyondan 30 milyona olmak üzere yüzde 500 ve ödeme yapan müşteri tabanını 20 binden 130 bine olmak üzere yüzde 550 artırdı.

Miro, karmaşık sorunları çözmek, ürün ve hizmetler tasarlamak, süreçleri iyileştirmek, fikir alışverişinde bulunmak ve bunları olabildiğince hızlı bir şekilde hayata geçirmek için online bir çalışma alanında ekipleri bir araya getiriyor. Platform, ekiplerin, 100'den fazla uygulama entegrasyonu ve yaklaşık bine yakın şablon aracılığıyla, nerede olurlarsa olsunlar hızlı ve kapsayıcı bir şekilde birlikte iş yapabilmelerine olanak tanıyan çalışma yöntemi sunuyor.

Bir önceki yatırım turundan bu yana Miro'da değişenler

Aslında biz de Miro'yu pandeminin başlarında sizlere detaylı bir şekilde aktarmıştık. Tabii ki o günden bugüne şirketin kendine yeni özellikler eklediğini ve kendini geliştirdiğini belirtememiz gerek. Miro, bu süreçte çalışan sayısını 585'ten 1200'e çıkardı. Berlin, Münih, Londra, Sidney ve Tokyo dahil olmak üzere beş yeni merkez açarak global ayak izini dünya çapında 11 merkeze taşıdı. Kullanıcıların mevcut iş akışlarına, araçlarına ve süreçlerine Miro'nun görsel iş birliği katmanını eklemelerini sağlamak için Atlassian, Cisco, Google Workspace, Microsoft Teams, Zoom ve diğerleriyle yeni entegrasyonlar yaptı.

20'den fazla kurumsal şirketten yılda 1 milyon dolardan fazla para kazanıyor

Gelişmiş iş birliği platformu aracılığıyla Miro, kritik dijital dönüşüm zamanlarında dünya çapında milyonlarca insanı etkileyebilecek karmaşık zorluklarla başa çıkmada işletmelere, kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve üniversitelere yardımcı oluyor. Şirketin müşterileri arasında Cisco, Dell, Deloitte, HP, Kaiser Permanente, Liberty Mutual, Okta gibi isimler bulunuyor ve Miro, 20'den fazla kurumsal şirketten yılda 1 milyon dolardan fazla para kazanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.