Açık bankacılık platformu Brankas, 20 milyon dolar yatırım aldı

Gündeydoğu Asyalı açık bankacılık platformu Brankas, Insignia Ventures Partners tarafından yönetilen Seri B yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Açık bankacılık platformu Brankas, 20 milyon dolar yatırım aldı

Gündeydoğu Asyalı açık bankacılık platformu Brankas, Insignia Ventures Partners tarafından yönetilen Seri B yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura Beenext, Integra Partners, Visa, AFG Partners ve Treasury International da katıldı.

Brankas, Visa'nın 2021 Hızlandırma Programı'nın beş katılımcısı arasında yer almış ve Visa'nın veri yeteneklerini kullanarak ortak bir dijital kredi kartı düzenleme teklifi geliştirmişti. Bu nedenle Visa'yı da şirketin yatırımcıları arasında görmek bu yüzden bizleri şaşırtmıyor. 

2016 yılında Ken Shaw, Kenneth Shaw ve Todd Schweitzer tarafından hayata geçirilen Brankas, finansal yazılım ve çözümler sunan bir fintech şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Büyük ölçekli ödeme, işlem ve nakit yönetim sistemleri sağlayan şirket, API'larını ve sistemlerini temel olarak yeni hizmetleri platformlarına entegre etmek için kullanıyor. Şirket, kurumsal düzeyde güvenlikle ödeme işlemlerini otomatikleştirmek için kullanıcılarının hesaplarını ve ödemelerini doğrudan API'lar ve kullanıcı gösterge tablolarıyla yönetmelerine yardımcı oluyor.

Brankas'ın platformu, online banka hesapları açma, kredi puanlama, kimlik doğrulama, e-ticaret işlemleri ve büyük ödemeler de dahil olmak üzere 10'dan fazla hizmet için yerleşik API'lardan oluşan bir liste sunuyor. Şirketin müşterileri arasında geleneksel finans kurumları, bankalar ve fintech'ler yer alıyor. Brankas, API kullanımında aylık yüzde 30 büyümeye sahip olduğunu belirtiyor. Şirket, an itibarıyla 40'tan fazla banka, 100 kurumsal müşteri ve kanal ortağı tarafından kullanıldığını açıklıyor. 

Singapur'un yanı sıra Endonezya, Filipinler ve Vietnam'da da faaliyet gösteren Brankas, aldığı yatırımla Endonezya, Filipinler ve Tayland'daki ödemelerini, verilerini ve API ürün menüsünü derinleştirmeyi planlıyor. Brankas'ın şu anda 17 ülkede 100'den fazla çalışanı var ve şirket, aldığı yatırımla çalışan sayısını da ikiye katlamak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.