Ekran görüntüsü alırken istediğiniz alanı bulanıklaştıran eklenti: ZeroBlur

Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox tarayıcılarında çalışan araç, bilgisayarınızda ekran görüntüsü alırken istediğiniz spesifik noktaları bulanık hale dönüştürüyor.
Ekran görüntüsü alırken istediğiniz alanı bulanıklaştıran eklenti: ZeroBlur

Ekran görüntüsü alırken belki de en can sıkan şeylerden biri aldığımız görüntüdeki bazı bilgileri anında saklayamıyor oluşumuz. Bizim için özel olan, herkesin görmesini istemediğimiz kısımları saklamak için çoğu zaman o bölümlerin üzerini çiziyoruz, ancak yine de tam olarak istediğimiz gibi olmuyor veya en iyi ihtimalle ekran görüntüsü çirkin bir hale dönüşüyor. Görüntüleri bulanık hale getirmek de bir çözüm, fakat bunu hızlı ve kolay bir şekilde yapmak için doğru aracı bulmak gerekiyor. ZeroBlur adlı ücretsiz tarayıcı eklentisi de bu noktada devreye giriyor. 

Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox tarayıcıları için mevcut

ZeroBlur, tamamen ücretsiz olarak hizmet veren bir eklenti. Google Chrome, Microsoft Edge ve Mozilla Firefox tarayıcılarında çalışan araç, bilgisayarınızda ekran görüntüsü alırken istediğiniz spesifik noktaları bulanık hale dönüştürüyor. Dilerseniz sadece belirli bölümleri tek tıkla, dilerseniz de parçalı ekran görüntüsü alır gibi belirli bir kısmı okunmaz hale getirebiliyorsunuz. Aşağıya aldığım bir ekran görüntüsünün hem bulanık hem de orijinal halini ekledim, incelediğinizde demek istediğimi de detaylı bir şekilde anlayacaksınız. 

ZeroBlur nasıl kullanılır?

ZeroBlur'ü kullanmak da gerçekten çok kolay. Eklentiyi tarayıcınıza indirdikten sonra herhangi bir üyelik oluşturmanız gerekmiyor. Ekran görüntüsü alacağınız sayfaya geldiğinizde eklentiye tıklıyor, "Edit Blur" butonuna tıklıyor ve sağda çıkan menüden dilediğiniz düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. Menüde yukarıda da bahsettiğim gibi kişiselleştirilmiş bulanıklaştırma seçeneği de mevcut, yani bu da o bölgeyi kendiniz belirlediğiniz bir opsiyon. Ayrıca yakınlaştırma ve uzaklaştırma yaparak bölgeyi daha kolay görmeniz de sağlanıyor. Diyelim ki bir bölgede oynama yaptınız, o bölgenin üzerine gelip çöp kutusu işaretine tıkladığınızda yaptığınız eylemi geri alabiliyorsunuz.

Tesadüfen keşfettiğim ZeroBlur, bilhassa bilgisayarda aldığım ekran görüntüleri konusunda bana fazlasıyla kolaylık sağlıyor. Hem istemediğim bilgileri gizlemem kolaylaşıyor hem de bunu yaparken ekstra araçlara ihtiyaç duymadan zamandan kazanıyorum. 

ZeroBlur'ün web sitesine buradan göz atabilir, Google Chrome için direkt olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.