Apple Watch'ta digital crown yerini optik sensörlere bırakabilir

Apple tarafından alınan yeni patente göre digital crown'ın yerine, kullanıcı hareketlerini tanımlayabilen optik sensörler gelebilir.
Apple Watch'ta digital crown yerini optik sensörlere bırakabilir

Akıllı saat dünyasının en popüler alternatifleri arasında yer alan Apple Watch'un yeni modeli olan Apple Watch Series 7'nin geçtiğimiz Eylül ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Apple Watch modellerinin tasarım anlamında en çok ön plana çıkan noktası ise saatin sağ tarafında bulunan digital crown

Hatırlatmak gerekirse digital crown, saatin arayüzünü kontrol etmek adına oldukça başarılı bir deneyim sunuyor ve kullanıcılar tarafından çok seviliyor. Bugün bir patent başvurusu ile karşımıza çıkan yeni bilgilere göre digital crown, başka bir çözüm ile değiştirilebilir.

Apple'ın aldığı patentleri takip eden bir web sitesi olan Patently Apple, Apple'ın aldığı yeni bir patente göre digital crown'ın değişebileceğini duyurdu. Apple tarafından alınan yeni patente göre ise digital crown'ın yerine kullanıcı hareketlerini tanımlayabilen optik sensörler gelebilir.

Apple tarafından alınan patentin ismi ise "Watch with optical sensor for user input". Gelecek olan yeni optik sensörlerle birlikte kullanıcılar, digital crown'a gerek kalmadan sadece hareketleri ile Apple Watch'ın arayüzünü kolay bir şekilde kullanabilecekler.

Kullanıcılarının hareketlerini tespit edecek olan optik sensörler, algıladıkları hareketleri komutlara dönüştürecek. Şu an için sistemin nasıl çalışacağı ve kullanıcılarının nasıl hareketler yapması gerektiğini ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Digital crown'ın Apple Watch modellerin çıkarılacak olmasının ana nedeni ise Apple Watch'ı daha dayanıklı bir hale getirmek ve diğer bileşenler için yer açmak. Örneğin digital crown kullanımının sonlandırılması ile birlikte yeni Apple Watch modellerinde daha büyük bir pil kullanılabilir.

Digital crown'ın yerini alacak olan optik sensörlerin kalp atış hızını, kandaki oksijen seviyesi, kan basıncı ve daha fazlasını ölçmek kullanılabileceklerini de ekleyelim. Apple Watch ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.