SPONSORLU

Büyüyen Mikroçip Endüstrisine Yatırım İmkânı

Akıllı telefonlardan bilgisayarlara, otomobillerden sağlık teknolojilerine kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip ve dijital dönüşümün yapı taşları olarak adlandırılan yarı iletkenlere olan talep hızla artıyor.
Büyüyen Mikroçip Endüstrisine Yatırım İmkânı

Covid-19 salgını sürecinde uygulanan kısıtlamalarla birlikte iş, eğitim ve sosyal aktivitelerimiz için teknolojik aletlerin kullanımında artış oldu ve ev aletlerinden elektrikli araçlara, savunma sanayiinden giyilebilir teknolojilere kadar teknolojik cihazların tamamında kullanılan ve bu cihazların beyni olarak tabir ettiğimiz çiplere olan talep de hızla artıyor.

Yarı İletkenler sektörünün artan talep ve teknolojik dönüşümle birlikte büyümesini ve kârlılığının artmasını öngören İş Portföy Yönetimi ise 2021 yılının Mayıs ayında IJC - İş Portföy Yarı İletken Teknolojileri Değişken Fon’u yatırımcılarıyla buluşturdu. Fon toplam değerinin asgari %80’i, devamlı olarak, yarı iletken üreticisi, yarı iletken teknolojileri alanında faaliyet gösteren, yarı iletken teknolojilerin geliştirilmesini destekleyen şirketlerin ve bu şirketlerin tedarikçisi ile hizmet/servis sağlayıcılarının ihraç ettiği sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak yatırımcılarına fayda sağlamayı hedefliyor.

Kurulduğu gün olan 25 Mayıs 2021 tarihi ile 15 Aralık 2021 tarihi arasında %104 oranında getiri sağlayan fon, 18 bin 722 yatırımcısıyla toplamda 884 milyon TL büyüklüğe ulaşmıştır.*

Fona TEFAS’a üye tüm banka ve aracı kurumlardan ve  İş Bankası’nın mobil uygulaması İşCep’ten Yatırım>Yatırım Fonu İşlemleri>Alış menüsünden kolaylıkla yatırım yapabilirsiniz. Henüz İş Bankası müşterisi değilseniz İşCep’ten anında İş Bankası müşterisi olabilirsiniz.

İşCep’i indirmek için linki tıklayabilirsiniz.

Büyüyen Mikroçip Endüstrisine Yatırım İmkânı İş’te bu kadar kolay! 

İş Portföy, sektördeki şirketlerin yüksek kâr ve büyüme rakamlarını açıklamasıyla birlikte bu rakamların önümüzdeki günlerde de artmaya devam edeceğini öngörmektedir.

*15 Aralık 2021 verileridir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.