Apple, bazı mühendislerine Meta'ya gitmemeleri için 120 bin dolara kadar hisse senedi vermeye başladı

Apple, bazı mühendislerine, rakiplerine, özellikle de Meta'ya gitmelerini önlemek için 50 bin dolar ila 120 bin dolara kadar önemli hisse senedi ikramiyeleri verdi.
Apple, bazı mühendislerine Meta'ya gitmemeleri için 120 bin dolara kadar hisse senedi vermeye başladı

Geçtiğimiz günlerde Apple, karma gerçeklik gözlüğünün geliştirilmesi konusunda Meta'dan önemli bir ismi bünyesine katmıştı. Apple, Meta'da artırılmış gerçeklik (AR) ürünleri özelinde iletişim ve halkla ilişkiler çalışmalarını yöneten Andrea Schubert'ı kadrosuna eklemişti. LinkedIn sayfasında yer alan bilgilere göre Andrea Schubert yaklaşık 6 yıldır Meta için çalışıyordu.

Ancak Apple'dan Meta'ya karşı böyle bir hamle gelmiş olsa da iki teknoloji devinin çalışan değişimi konusundaki rekabeti bir süredir devam ediyor. Hem Apple hem de Meta, iyi çalışanlarını birbirine kaptırmak istemiyor. Bu kapsamda Apple ilginç bir hamle yapmaya karar verdi. Apple, bazı mühendislerine, rakiplerine, özellikle de Meta'ya gitmelerini önlemek için 50 bin dolar ila 180 bin dolara kadar önemli hisse senedi ikramiyeleri verdi. Bloomberg'e göre mühendis grubu, silikon tasarımı, donanım ve seçkin yazılım ve operasyonlar grubunda çalışanları içeriyor.

Mühendislerin çoğunun yaklaşık 80 bin dolar, 100 bin dolar veya 120 bin dolar hisse aldığı belirtildi. Hisselerin dört yıl boyunca kazanıldığını, Apple'da kalmak için bir teşvik sağladığını ve yüksek iş performansları için olanlara verildiğini de belirtelim. 

Konuya aşina olan kişilere göre bu tür bir tazminat Apple'da yaygın değil. Çünkü çalışanlar genellikle maaş, hisse senedi ve nakit ikramiye alıyor. İlgili bölümlerdeki mühendislerin yaklaşık yüzde 10 ila yüzde 20'sine verilen bu bonuslar ise birkaç kişi için şaşırtıcı oldu. Ancak bu noktada Meta'nın son birkaç ayda Apple'dan yaklaşık 100 mühendisi işe aldığını hatırlatmakta da fayda var. Yani Apple'ın böyle bir bonusu zamansız olarak vermiş olması aslında pek de "zamansız" değil.

Apple'ın bu bölümlerdeki tüm mühendisleri ikramiye almadığı için şirket içinde seçim sürecinin keyfi olduğuna dair dedikoduların dolaştığı bilgisi paylaşıldı. Ancak Apple, önümüzdeki birkaç yıl içinde AR kulaklığı, Karma Gerçeklik gözlüğü ve Apple Car gibi bazı cesur projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket, bu kapsamda da çalışanlarının yeteneklerine giderek daha fazla odaklanıyor gibi görünüyor. Yani muhtemelen bu seçimler yapılırken bazı kriterler esas alınıyor.

Apple, bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Özetle; kime, neye göre bu bonusların verdiğine dair resmi bir açıklama olmadığı için dedikoduların önüne geçmek de mümkün olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.